Παιδιά που μας δυσκολεύουν στο φαγητό … και τι πρέπει να κάνουμε!

Όταν το παιδί είναι δύσκολο στο φαγητό

Και ποιο παιδί δεν είναι δύσκολο στο φαγητό  .. θα αναρωτηθούν ορισμένες από εσάς και δε θα έχουν άδικο!!

Μεγάλος ο αγώνας για την προσπάθεια του να μάθουμε στα παιδιά μας να τρώνε όλες τις τροφές..

Το θέμα λοιπόν είναι σε ποιο βαθμό φτάνει η ιδιοτροπία του παιδιού σας και τι μπορούμε να κάνουμε!

  • Την πρώτη φορά που θα δηλώσει ότι δεν του αρέσει ένα φαγητό, μην το πιέσετε και μην απαιτήσετε να το φάει όλο. Σε πρώτη φάση, είναι κέρδος να φάει όσο μπορεί, παρά να το αφήσει άθικτο επειδή χειριστήκαμε λάθος το θέμα.
 
  • Κάθε φορά που κάνει μια τέτοια υπέρβαση, μην ξεχάσετε να το επιβραβεύσετε για να του δώσετε κίνητρο να επαναλάβει ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.
  • Αν δε μιλάμε για ένα παιδί που έχει άπειρες ιδιοτροπίες, με αποτέλεσμα να έχει αποκλείσει τα περισσότερα φαγητά που φτιάχνετε, σεβαστείτε τα «θέλω» του και μη φτιάχνετε το ίδιο συχνά αυτά που δεν του αρέσουν σε σχέση με τα υπόλοιπα που τρώει ευχάριστα.

  • Τις φορές που θα χρειαστεί να μαγειρέψετε κάτι που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν είναι του γούστου του, υπολογίστε μικρότερη μερίδα για το μικρό σας ή φτιάξτε το με τέτοιο τρόπο που να μην καταλάβει ότι πρόκειται για κάτι που αντιπαθεί.
  • Μια τελευταία μέθοδος που ενδέχεται να κάμψει τις αντιρρήσεις του παιδιού προς κάποιες τροφές είναι να βλέπει ότι εσείς τις καταναλώνετε με ευχαρίστηση. Στις περιπτώσεις λοιπόν που έχει εκδηλώσει αρνητισμό για κάτι που δεν έχει δοκιμάσει, είναι πιθανό να νιώσει από μόνο του την επιθυμία να ζητήσει μια μικρή μπουκιά.

πηγή