Παρατήρησε τα δάκτυλα των ποδιών σου και το σχήμα του ποδιού σου… και μάθε πολλά για τον χαρακτήρα σου!!

Τα μάτια μπορεί να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά εάν θέλεις πραγματικά να μάθεις τα πάντα για κάποιον, δες τα πόδια του!

Η «ανάγνωση» των ποδιών είναι μια πρακτική που αναπτύχθηκε στην Κίνα και την Ινδία πριν από περίπου 5.000 χρόνια και πηγάζει από την πεποίθηση ότι τα πόδια είναι ο καθρέπτης του σώματος και της ψυχής. Οποιαδήποτε εξογκώματα, κάλοι ή πόνοι στα πόδια είναι ενδεικτικά άλλων προβλημάτων υγείας . Το σώμα όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το νου, οπότε και τα πόδια μας αντανακλούν την προσωπικότητά μας.

Τι δείχνουν τα δάχτυλα για τον χαρακτήρα σου;

Μεγάλο δάχτυλο

Αν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου είναι πολύ μεγαλύτερο από τα άλλα δάχτυλα του ποδιού είσαι έξυπνη και δημιουργική. Πάντα βρίσκεις έξυπνες λύσεις σε διάφορα προβλήματα και διακρίνεσαι για την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις άναυδη ή σιωπηλή όταν κάποιος προσπαθήσει να σε «στήσει στον τοίχο» κάνοντας σου μια αδιάκριτη ή δύσκολη ερώτηση. Θα καταφέρεις να πάρεις την ρεβανς και με απάντηση που θα σπάει κόκαλα. Τέλος, βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, κάτι που μπορεί να σε δυσκολεύει να εστιάσεις στην καρδιά ενός προβλήματος.

Αν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου είναι σχετικά μικρό, αυτό σημαίνει ότι είσαι πολυπράγμων ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι το φόρτε σου! Έχεις μια απίστευτη ικανότητα να χρησιμοποιείς τη γοητεία σου για να πείσεις τους ανθρώπους

Δεύτερο δάχτυλο

Αν το δεύτερο δάχτυλό σου είναι σχετικά μακρύ τότε μάλλον έχεις ηγετική προσωπικότητα. Όσο μεγαλύτερο μάλιστα είναι το δεύτερο δάχτυλο τόσο περισσότερες ηγετικές ικανότητες έχεις. Είσαι δυναμική και πολυμήχανη και πολλές φορές αυτό μεταφράζεται ως αυταρχισμός. Μάλιστα, σύμφωνα με την παράδοση, οι μαμάδες εμπόδιζαν τους γιούς τους να παντρεύονται γυναίκες με μακριά τα δεύτερα δάχτυλα,  για να τους προφυλάξουν από μια αυταρχική γυναίκα!

Αντίθετα, αν είσαι ανάμεσα στις γυναίκες που το δεύτερο δαχτυλάκι τους είναι σχετικά κοντό τότε μάλλον είσαι ήρεμη και πολύ πράα δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως γίνεσαι εύκολα θύμα. Απλούστατα θέλεις να κάνεις τα πράγματα με το χρόνο σου και αποφεύγεις βιαστικές κινήσεις και εντάσεις. Σ΄αρέσει να ζεις με αρμονία και προφανώς το καταφέρνεις.

Τρίτο δάχτυλο

Το τρίτο δάχτυλο του ποδιού συνδέεται την ενέργεια και τη δύναμη της θέλησης. Αν είναι σχετικά μεγάλο, αυτό σημαίνει ότι είσαι απίστευτα ενεργητική και επινοητική, ειδικά στην εργασία. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερο είναι το δάχτυλο αυτό του ποδιού τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις για να πετύχεις στην καριέρα αλλά και να κάνεις περιουσία! Είσαι τελειομανής και αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας σου. Βέβαια πρόσεξε μην αφήσεις τον εαυτό σου να απορροφηθεί βάζοντας στο περιθώριο διασκέδαση, οικογένεια, φίλους και τον έρωτα.

Από την άλλη αν αυτό το μέσο δαχτυλάκι είναι κάπως μικρό αυτό σημαίνει πως απολαμβάνεις τις χαρές της ζωής αφού λατρεύεις τις στιγμές χαλάρωσης και δεν παίρνεις τίποτα στα σοβαρά. Και μπορεί οι περισσότεροι να σε λένε τεμπέλα αλλά εσύ γνωρίζεις καλά πως η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλήσεις!

Τέταρτο δάχτυλο

Ένα μακρύ, ίσιο τέταρτο δάχτυλο του ποδιού δείχνει πως η οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για εσένα. Στηρίζεσαι στους αγαπημένους σου αλλά ταυτόχρονα τους στηρίζεις. Μια πιθανή στροφή του δακτύλου αυτού δείχνει πως η σχέση σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα δεν είναι η καλύτερη και αυτό σε προβληματίζει και σε ανησυχεί. Επίσης, αν έχεις μακρύ προτελευταίο δάχτυλο είσαι φοβερή ακροάτρια και άριστη παιδαγωγός αλλά επηρεάζεσαι πολύ από τα προβλήματα των άλλων καθώς σου είναι δύσκολο να αποκοπείς από τα προβλήματα άλλων ανθρώπων. Είσαι μια ευγενική ψυχή που εύκολα τραυματίζεται… Ακόμη και η υγεία σου επηρεάζεται από τυχόν διαταραχές στο σπίτι. Εάν μάλιστα παρουσιάζεται κάποια κύρτωση στα δάχτυλα αυτά των ποδιών μάλλον θα πρέπει να χαλαρώσεις και να σταματήσεις να παίρνεις πάνω σου όλα τα βάρη των άλλων.

Ένα μικρό προτελευταίο δάχτυλο, είναι ενδεικτικό του ότι η οικογένεια δεν είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες σου, το ίδιο και ο σύντροφός σου.

Πέμπτο δαχτυλάκι

Η παιδικότητα και η ανεμελιά είναι χαρακτηριστικό όσων έχουν ¨μικροσκοπικό» μικρό δαχτυλάκι. Ένα μικρό σε μέγεθος τελευταίο δαχτυλάκι του ποδιού δείχνει πως είσαι πειραχτήρι, απίστευτα κοινωνική και έχεις ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Είσαι ένα αδιόρθωτο παιδί, κάτι που μπορεί όμως να σου δημιουργήσει μπελάδες στην ενήλικη ζωή καθώς κάποια στιγμή όλοι οφείλουμε να μεγαλώσουμε λιγάκι!

Τέλος αν με ευκολία μπορείς να κουνήσεις και να διπλώσεις το μικρό σου δάχτυλο χωριστά από το τέταρτο τότε μάλλον είσαι ιδιαίτερα παρορμητική και ενθουσιώδης. Σου αρέσει να φλερτάρεις ασύστολα και επιζητάς την περιπέτεια.

Μην ξεχνάς όμως ότι τα χαρακτηριστικά αυτά ισχύουν και για άντρες και για γυναίκες. Οπότε αν επιζητάς το γάμο κάνε το τεστ στον σύντροφό σου. Αν το δαχτυλάκι του δε λυγίζει μεμονωμένα μπορεί να μη σου προσφέρει ξέφρενα ξενύχτια και άστατη ζωή αλλά θα σου είναι πιστός και ολότελα προβλέψιμος! Άνθρωποι με άκαμπτο μικρό δαχτυλάκι αγαπούν τη ρουτίνα και την καθημερινότητα και δύσκολα την αλλάζουν…

newego_LARGE_t_821_105611765

Και τι δείχνει το σχήμα του ποδιού σου;

Δάχτυλα τακτοποιημένα ανά μέγεθος

Εάν κάθε δάχτυλο του ποδιού είναι λίγο μακρύτερο από το προηγούμενο, δημιουργώντας έτσι μια διαγώνια γραμμή, αυτό δείχνει μεθοδικότητα και ακρίβεια. Είσαι εξαιρετικά πρακτικός άνθρωπος και σε ενδιαφέρει η λεπτομέρεια. Είσαι καλή και πιστή φίλη και σύντροφος αλλά πρόσεχε γιατί δεν είναι όλοι τόσο ισορροπημένοι όπως εσύ!

Πλατιά πόδια

Δεν κάθεσαι ούτε λεπτό. Είσαι πάντα σε εγρήγορση και αυτό είναι που σε κάνει ευτυχισμένη. Νιώθεις πως δεν έχεις χρόνο για χάσιμο και προσπαθείς να εκμεταλλευτείς την κάθε στιγμή. Ασε λίγο τον εαυτό σου ελεύθερο και μην βλέπεις την ηρεμία και τη χαλάρωση σαν εχθρούς. Η αδράνεια διαφέρει από το στοχασμό και την ξεκούραση.

Μακρόστενα πόδια

Έχεις τα πόδια μιας πριγκίπισσας. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να περιποιείσαι τον εαυτό σου. Γιατί να ασχοληθείς με τη σκληρή δουλειά αν μπορείς να την αναθέσεις σε κάποιον άλλο; Το σπίτι σου βέβαια είναι σίγουρα κουκλίστικο, όποιο κι αν είναι το εισόδημά σου, αφού έχεις υπέροχο γούστο!

Καμάρα

Η μεγάλη καμάρα συνδέεται με την ανεξαρτησία και την αυτάρκεια. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις ο αέρας άνεσης που εκπέμπεις μπορεί να σε κάνει να δείχνεις αντικοινωνική. Έχεις ένα πνεύμα αδάμαστο αλλά να θυμάσαι πως δεν είναι ένδειξη αδυναμίας να ζητάς βοήθεια, όταν τη χρειάζεσαι.

Αν η καμάρα που έχεις είναι «ανύπαρκτη» ή σε ένα μέσο επίπεδο είσαι κοινωνική και αρκετά εξωστρεφής. Σ΄αρέσει να περνάς καλά και θέλεις να εξασφαλίσεις πως το ίδιο θα κάνουν και οι γύρω σου.

podiaserodopetala

πηγή: http://www.womenonly.gr