Πιάσαμε τα 30 +….. δείτε τρόπους που μας βοηθούν ν’ αδυνατίσουμε!!

Ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται μόλις περάσουμε την ηλικία των 30. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικές στα φαγητά, αλλά και την ποσότητα αυτών που καταναλώνουμε, προκειμένου να διατηρήσουμε ένα φυσιολογικό βάρος.

Επίσης, τα 30 είναι συνήθως η ηλικία που η οικογένεια και η καριέρα μας καταλαμβάνει την περισσότερη ώρα της ημέρας. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον γρήγορο τρόπο ζωής που βιώνουμε και το συνεχές τρέξιμο να προλάβουμε κάτι, οι ελεύθερες ώρες μας για άσκηση και σωστή διατροφή είναι περιορισμένες.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι αδυνατίσματος για γυναίκες άνω των 30 ετών. Δείτε παρακάτω μια λίστα με 14 από αυτούς και βάλτε τους στην καθημερινότητα σας. Δεν θα χάσετε!

Θέστε μικρούς στόχους

Αντί να σκέφτεστε συνεχώς το ιδανικό βάρος που θέλετε να πετύχετε, βάλτε μικρούς και εφικτούς στόχους. Πείτε για παράδειγμα πως θέλετε να χάσετε 3 κιλά μέσα στον μήνα. Κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα στην απώλεια του βάρους σας είναι πιο πιθανό να φτάσετε στον στόχο σας.

Κρατήστε σημειώσεις για το τι φάγατε

Γράφοντας σε ένα χαρτί οτιδήποτε τρώτε μπορείτε να υπολογίσετε πιο εύκολα τις θερμίδες που καταναλώσατε και να μην παρεκκλίνετε από τον στόχο σας. Ακόμη κι αν η ζυγαριά την επόμενη μέρα δείξει παραπάνω, ανατρέχοντας στο σημειωματάριο σας μπορείτε να καταλάβετε τον λόγο. Ίσως κάτι που φάγατε και μετά το ξεχάσατε να ήταν ο λόγος που το βάρος σας αυξήθηκε ή έμεινε σταθερό.

Ο χρυσός κανόνας του 5ωρου

Το να μένετε για πολύ ώρα νηστική δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε πιο εύκολα βάρος. Το άδειο στομάχι για πολλές ώρες οδηγεί σε επιβράδυνση του μεταβολισμού. Γι’ αυτό φροντίστε να τρώτε κάτι κάθε 5 ώρες. Ακόμη κι αν δεν πεινάτε, καλό θα είναι να φάτε μια μπουκιά για να βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας να παραμείνει σε επαγρύπνηση.

Ξυπνήστε τον σεφ που κρύβετε μέσα σας

Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό που γνωρίζετε τα υλικά του και είναι πιο υγιεινό. Μπορείτε να το μαγειρέψετε με όποιον τρόπο θέλετε και να το κάνετε πολύ πιο ελαφρύ. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, επιλέξτε εύκολες και γρήγορες συνταγές με φρέσκα λαχανικά και άπαχο κρέας.

Καταναλώστε την σωστή μερίδα φαγητού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αδυνατίσματος για γυναίκες άνω των 30 ετών και η κατανάλωση της σωστής μερίδας φαγητού είναι ένας από τους βασικούς. Όσο μεγαλώνουμε, οι ανάγκες μας για θερμίδες είναι μικρότερες. Έτσι η μερίδα που χρειαζόμαστε είναι και αυτή μικρότερη. Μειώστε λοιπόν την ποσότητα του φαγητού σας και επιλέξτε την ιδανική για τις ανάγκες σας. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε με την μείωση, διότι θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Παν μέτρον άριστον!

Αλλάξτε πιάτο

Μιας και η μερίδα που πρέπει να καταναλώνετε είναι μικρότερη από παλιότερα, καλό θα είναι να αρχίζετε να τρώτε σε μικρότερα πιάτα και μπολ. Με αυτό τον τρόπο, το πιάτο σας θα είναι και πάλι γεμάτο, αλλά θα τρώτε λιγότερο. Ωστόσο, επειδή με το μάτι χορταίνουμε, το γεμάτο οπτικά μικρό πιάτο θα σας χορτάσει περισσότερο από ένα πιο άδειο μεγάλο πιάτο που περιέχει την ίδια ποσότητα με το μικρό.

Επιλέξτε το καλύτερο πρωινό

Ο πιο εύκολος από τους τρόπους αδυνατίσματος για γυναίκες άνω των 30 ετών είναι η επιλογή ενός πρωινού με υψηλή ποσότητα πρωτεϊνών. Με αυτό το μικρό κόλπο θα νιώθετε πιο χορτάτη κατά την διάρκεια της ημέρας και θα φάτε λιγότερο. Τα αβγά αποτελούν ένα από τα καλύτερα πρωινά που μπορείτε να επιλέξετε.

Αγαπήστε τα καλά λιπαρά

Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες άνω των 30 ετών που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών και ελαιόλαδου, χάνουν πιο εύκολα βάρος από άλλες που ακολουθούν μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά. Επομένως, μην αποφεύγετε τελείως τα λιπαρά, αλλά επιλέξτε τα σωστά.

Ενισχύστε την πρόσληψη προβιοτικών – καλών βακτηρίων

Σύμφωνα με ερευνητές της Κίνας η κατανάλωση προβιοτικών μπορεί να μειώσει το βάρος και τον δείκτη μάζας σώματος. Γι’ αυτό βάλτε στην διατροφή σας το γιαούρτι, το λάχανο και άλλες τροφές που περιέχουν προβιοτικά.

Μειώστε την κατανάλωση υδατανθράκων και αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές

Φροντίστε να μειώσετε την κατανάλωση των υδατανθράκων, όπως τα μακαρόνια, το ψωμί κλπ, αλλά μην τα αποκλείσετε εντελώς από την διατροφή σας. Μπορεί να παχαίνουν, αλλά είναι εξίσου σημαντικά για τον οργανισμό μας. Ο λόγος είναι πως οι υδατάνθρακες βοηθούν στην σωστή εγκεφαλική λειτουργία.

Όσον αφορά τώρα τις επεξεργασμένες τροφές, θα πρέπει να τις αποφύγετε όσο πιο πολύ γίνεται, διότι περιέχουν αρκετό αλάτι και άλλες ουσίες που αποτρέπουν την απώλεια βάρους.

Μην χρησιμοποιείτε υποκατάστατα ζάχαρης

Μπορεί οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες να έχουν μικρή ποσότητα θερμίδων, ωστόσο σύμφωνα με έρευνες αυξάνουν την όρεξη. Αυτό εν συνεχεία θα οδηγήσει στην περισσότερη κατανάλωση φαγητού. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα η ασπαρτάμη μπλοκάρει την λειτουργία ενός ενζύμου του εντέρου το οποίο προλαμβάνει την παχυσαρκία, τον διαβήτη και το μεταβολικό σύνδρομο.

Επενδύστε στα όσπρια

Καταναλώνοντας καθημερινά μια μερίδα από τα ξερά μέλη της ομάδας των οσπρίων, όπως φασόλια, ρεβίθια, φακές κλπ, μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας σε μια συνεχή και μακροχρόνια απώλεια βάρους. Ο λόγος είναι πως αυτά τα υψηλά σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες τρόφιμα αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού.

Σωστή διάρκεια ύπνου

Οι τρόποι αδυνατίσματος για γυναίκες άνω των 30 ετών είναι πολλοί και διάφοροι. Ένας εξ αυτών που μπορεί να σας φανεί περίεργος είναι και η σωστή διάρκεια ύπνου. Έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν πως οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες είναι πιο πιθανό να αυξήσουν το βάρος τους και να γίνουν παχύσαρκες. Γι’ αυτό φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ.

Συνεργαστείτε με άτομα που «συμπάσχουν»

Όταν έχετε κάποιον δίπλα σας που σας στηρίζει ή συμπάσχει στην δύσκολη αυτή προσπάθεια είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε για να επιτύχετε τον στόχο σας χωρίς να παρεκκλίνετε.

πηγή: www.beautetinkyriaki.gr