Προσοχή μεγάλη – Κίνδυνος!!! για τους λάτρεις των οστρακοειδών ……..

Κατάσχεση …. ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση!!!

Εξακόσια πενήντα εννέα κιλά (659 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, Φ.Ι.Χ αυτοκίνητο, στο οποίο τρεις ημεδαποί, ηλικίας 34, 38 και 42 ετών αντίστοιχα, μεταφόρτωναν όστρακα από σκάφος τύπου μπλάβας, ο χειριστής του οποίου μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα, όπου κατόπιν επισταμένης ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι οι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν – διακινούσαν, με σκοπό την πώληση – εμπορία, λάθρα στη χώρα, συνολικά τριάντα δύο (32) σάκους δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδα και του είδους τελλίνα, συνολικού βάρους εξακοσίων πενήντα εννέα (659) κιλών.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν όλοι οι ανωτέρω για λαθρεμπορία από κοινού δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδας , κατοχή με σκοπό τη μεταφορά προς πώληση, το σύνολο των οποίων ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, κατασχέθηκε το Φ.Ι.Χ. όχημα, ενώ αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου ο χειριστής του σκάφους.
πηγή:  www.zougla.gr