ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά από έλεγχο βρέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα και ανθυγιεινοί χώροι σε καταστήματα της Σοφοκλέους!!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:  ΕΛΕΓΧΟΙ –  ΤΡΟΦΙΜΑ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ…

Σε εκτεταμένη αιφνιδιαστική επιχείρηση ελέγχου προχώρησε σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής, σε καταστήματα εντός στοών της οδού Σοφοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας, με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των τροφίμων για την προστασία των πολιτών.

Διενεργήθηκαν έκτακτοι και επισταμένοι έλεγχοι σε καταστήματα τροφίμων που εμπορεύονται, κυρίως, κρέατα, λαχανικά αλλά και τυποποιημένα προϊόντα (π.χ. όσπρια και ξηρούς καρπούς), με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Κοσμά Παπαχρυσοβέργη, παρουσία κλιμακίων ελέγχου των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα, της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κεντρικού Τομέα και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα – Τμήμα Εμπορίου. Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, σε δύο καταστήματα, εντοπίστηκαν: Παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ασφάλειας τροφίμων (ν.4235/2014) αλλά και πλήθος παραβιάσεων υγειονομικών διατάξεων.

Ακατάλληλοι χώροι (πατάρια) που χρησιμοποιούνταν ως χώροι διαμονής, και στους οποίους βρέθηκαν κλινοσκεπάσματα, ρυπαροί πάγκοι, ακατάλληλα ξύλα για κοπή κρέατος, ψυγεία-βιτρίνες με σπασμένα και ρυπαρά τζάμια, ακατάλληλα αποχωρητήρια, ακόμη και χωρίς νιπτήρες.

Υπόγειοι χώροι με εξοπλισμό για πρόχειρη παρασκευή τροφίμων, εντός των οποίων υπήρχαν ακατάλληλα αντικείμενα, που δημιουργούν ανθυγιεινές εστίες (απλωμένα ρούχα, παλιά έπιπλα κ.ά.).

Αυθαίρετη συνένωση καταστήματος με όμορο κλειστό κατάστημα, που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κεντρικού Τομέα θα εισηγηθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, την ανάκληση της άδειάς του.

Σημειώνεται ότι σε ένα από τα καταστήματα, οι εργαζόμενοι δεν επέδειξαν τα σχετικά πιστοποιητικά υγείας.

Επιπλέον, κατά την επιχείρηση, σε κρεοπωλεία που επισημάνθηκαν χθες, 4/4/2016, σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, οι αρμόδιοι προχώρησαν στην κατάσχεση: Ποσότητας περίπου 400 κιλών κρεάτων, εντός κατάψυξης λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης καταλληλότητας ή αναγνώρισης και λόγω αλλοίωσης.

Μεγάλης ποσότητας παρανόμως τυποποιημένων προϊόντων χωρίς ενδείξεις προέλευσης, ημερομηνίας παραγωγής ή συσκευασίας και ημερομηνίας λήξης. Σημειώνεται δε ότι, επιτόπου, επιβλήθηκαν πρόστιμα, κατασχέθηκε για καταστροφή ποσότητα κρεάτων και τυποποιημένα προϊόντα και συντάχθηκαν εκθέσεις υγειονομικής συμμόρφωσης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι της Περιφέρειας θα εντατικοποιηθούν με την ίδια καθημερινή συχνότητα και την επίδειξη μηδενικής ανοχής, ενόψει μάλιστα και των εορτών του Πάσχα, και με σεβασμό στην προστασία του πολίτη, καθώς και στις νόμιμες επιχειρήσεις που τηρούν πιστά τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις.


πηγή: www.dikaiologitika.gr