Πως πρέπει να φέρεται ένας πατέρας στην κόρη του (μια πολύ ιδιαίτερη σχέση)!!

Η σχέση του μπαμπά με την κόρη είναι ιδιαίτερη. Και επειδή ακριβώς είναι ιδιαίτερη, υπάρχει ένα πλαίσιο συμπεριφοράς που είναι ενδεδειγμένο από εκείνον με αποδέκτη τη μικρή του πριγκίπισσα!

Αν φέρεστε με σεβασμό στη σύντροφό σας, είναι βέβαιο ότι η κόρη σας θα περιμένει το ίδιο από το άλλο φύλο όταν μεγαλώσει.

Μη φοβάστε να της δείξετε την ευαίσθητη πλευρά σας. Έτσι, θα καταλάβει ότι και οι άντρες έχουν τέτοια πλευρά.

Δημιουργήστε ένα δικό σας κώδικα επικοινωνίας, τον οποίο δεδομένα θα θυμάται μια ζωή.

Διώξτε τους ενδοιασμούς της να δοκιμάσει μια καινούρια πρόκληση, δίνοντάς της να καταλάβει ότι δε θα επιτρέψετε να νιώσει άσχημα.

Να δείχνετε συνέπεια σε αυτά που δεσμεύεστε ότι θα κάνετε. Αν η κόρη διαπιστώσει ότι ο μπαμπάς της είναι αφερέγγυος, δύσκολα θα εμπιστευθεί εύκολα ανθρώπους στο μέλλον.

Να της τονίζετε τα προτερήματά της και πράγματα τα οποία κάνει καλά. Η κόρη σας πρέπει να νιώθει πάντα πολύτιμη και άξια μέσα από τα δικά σας μάτια.

Προσποιηθείτε κάποιες φορές ότι δε γνωρίζετε κάτι, προκειμένου να σας το «μάθει» εκείνη. Η χαρά που θα νιώσετε αντικρίζοντας την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο προσωπάκι της, δε θα συγκρίνεται με όλα τα πλούτη του κόσμου!

Προσπαθήστε να καταλάβετε αυτό που προσπαθεί να σας πει ή να δείξει, ακόμα και αν η προσπάθειά σας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Το θέμα δεν είναι να καταλάβετε εσείς, αλλά να πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον η μικρή πριγκίπισσα.

Να της δείξετε το δρόμο να διεκδικεί αυτό που θέλει και να μην επιτρέπει να την εκμεταλλεύονται.

Να είσαστε πάντα πρόθυμοι να ακούτε τους προβληματισμούς της και να μην τη στέλνετε να τους πει στη μαμά της, αν θέλετε να «χτίσετε» σχέση εμπιστοσύνης.

Σε καμία περίπτωση μην την κάνετε να νιώσει άβολα με το σώμα της και μην εκφραστείτε ποτέ υποτιμητικά για το γυναικείο φύλο.

πηγή