Σνακ παιδικά που ακούγονται υγιεινά.. αλλά δεν είναι!

Πολλές φορές, από συνήθεια, μπορεί να βάζεις στο μενού του μικρού σου, τροφές και σνακ που απλά έχεις ακούσει ότι κάνουν καλό. Ίσως και εσύ η ίδια, να τα έτρωγες μικρή ή ίσως απλά να μην πάει το μυαλό σου πως μερικά, δεν είναι και τόσο υγιεινά.

Παρακάτω, μπορείς να δεις μια λίστα, που βρήκαμε στο foodnetwork και μας έκανε εντύπωση!

Παιδικό γιαούρτι

Ενώ το γιαούρτι γενικά είναι μια τέλεια επιλογή για το παιδί σου, δε συμβαίνει το ίδιο και για το «παιδικό γιαούρτι». Ξέρεις, εκείνο που βγαίνει σε διάφορες γεύσεις και με αρκετά πρόσθετα. Ο λόγος είναι ότι στα συγκεκριμένα γιαούρτια, υπάρχει παραπάνω ζάχαρη, πρόσθετα γεύσης και χρώματος. Προτίμησε καλύτερα το γιαούρτι που είναι χαμηλό σε λιπαρά και για να το φάει πιο εύκολα το μικρό σου, συνδύασε το με το αγαπημένο του φρούτο.

Μπάρες δημητριακών

Ειδικά εκείνα τα πρωινά που τρέχετε να προλάβετε το σχολείο, μπορεί να αποτελεί τέλεια λύση για σένα να δώσεις στο παιδί σου μια μπάρα δημητριακών. Όμως, δεν πρόκειται για μια καλή επιλογή. Αρχικά, όπως έχουμε γράψει, από μόνη της μια τροφή δεν κάνει τη δουλειά του «καλού πρωινού». Εκτός όμως από αυτό, σε μερικές περιπτώσεις, υπάρχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης σε αυτές τις μπάρες και κακά λιπαρά.

Χυμός

Μπορεί να είναι το ποτό της παιδικής ηλικίας, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή. Δεν περιέχει τις φυτικές ίνες του φρούτου και δίνει στον οργανισμό μεγάλη ποσότητα φυσικής ζάχαρης. Η Αμερικανική παιδιατρική εταιρεία, προτείνει για παιδιά έως 6 χρονών, η κατανάλωση χυμού να μη ξεπερνάει τα 0,20 λίτρα. Για παιδιά από 7 χρονών και πάνω προτείνει έως 0,35 λίτρα την ημέρα.

Ψωμί με φυστικοβούτυρο χαμηλό σε λιπαρά

Το φυστικοβούτυρο έχει καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Όμως, στην έκδοση με τα χαμηλά λιπαρά, δεν είναι καλή επιλογή ειδικά για το παιδί σου. Και αυτό γιατί, στην επεξεργασία μαζί με τα λιπαρά χάνει και τα οφέλη που έχει. Το υποκατάστατο των λιπαρών είναι συνήθως σιρόπι, ζάχαρη και γενικά συνθετικά λιπαρά. Επομένως, μην αφήνεις τον εαυτό σου να παρασύρεται. Πες ναι στο φυσικό φυστικοβούτυρο!

Muffins

Τι ψυχή μπορεί να έχει ένα muffin, σκέφτεσαι η μάνα. Μπορεί να φαίνεται ένα αρκετά αθώο σνάκ, όμως δεν είναι αν μιλάμε για έτοιμα που βρίσκεις στο εμπόριο. Έχουν πολλή ζάχαρη και πολύ λευκό αλεύρι και λάδι. Αν αρέσουν στο παιδί σου, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μια πιο υγιεινή εκδοχή. Χρησιμοποίησε αλεύρι ολικής και ταίριαξε τα με φρούτα και λαχανικά όπως καρότα ή μπανάνα!

πηγή