«Τέχνη καθ’ οδόν» φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο – Κρήτης … με συμμετοχή 500 και πλέον καλλιτεχνών!!

Όλα είναι έτοιμα για το 1ο καλλιτεχνικό φεστιβάλ δρόμου (street art festival) «Τέχνη καθ’ οδόν», που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου με τη συμμετοχή 500 και πλέον καλλιτεχνών.

Χορωδίες, μουσικά σχήματα, χορευτές, καλλιτέχνες γκράφιτι, ζωγράφοι, γλύπτες, θεατρικά σχήματα, κουκλοθέατρα και παραστάσεις καραγκιόζη, ξυλοπόδαροι και περφόρμερ, ζογκλέρ, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι και πλήθος χειροτεχνών, δήλωσαν συμμετοχή στο φεστιβάλ δρόμου. Ένα φεστιβάλ που όχι μόνο θα τους φέρει κοντά στο κοινό και θα αναδείξει το έργο τους, αλλά παράλληλα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης, χαρίζοντάς της ένα τετραήμερο χαράς και δημιουργίας.

 Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων καλλιτεχνών εξέπληξε, όπως αναφέρει η ίδια, την οργανωτική επιτροπή της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού του δήμου Ηρακλείου που εργάζεται πλέον πυρετωδώς για να διαμορφώσει σε πολύ σύντομο χρόνο το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Την επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.heraklionculturalcity.gr και στο facebook) τα ονόματα των συμμετεχόντων και το πρόγραμμα.

ο ενδιαφέρον του έδειξε επίσης και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο οποίος δήλωσε την προθυμία του να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Όλες οι πλατείες της πόλης, όπως και οι κεντρικοί πεζόδρομοι, θα πλημμυρίσουν τις μέρες αυτές, από χρώμα, χορό και μουσική. Μια μεγάλη προσπάθεια για έναν καινούργιο θεσμό που πρέπει να καθιερωθεί, να επεκταθεί και να επαναλαμβάνεται βελτιωμένος κάθε χρόνο.

πηγή