Χρήσεις του ξυδιού που ίσως δεν τις ξέρατε….

Το ξύδι μπορεί να γίνει «σύμμαχος» σου για να λύσεις άπειρα προβλήματα!

Είτε στην ομορφιά σου, είτε στην καθαριότητα του σπιτιού σου…

-Κοντίσιονερ για τα μαλλιά:
Αν θέλετε μεταξένια και λαμπερά μαλλιά το ξύδι κάνει θαύματα! Διαλύστε ένα κουτάλι της σούπας ξύδι από μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό μαζί με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου. Απλώστε στα μαλλιά σας και ξεπλύνετε καλά. Τα μαλλιά θα αποκτήσουν αστραφτερό χρώμα και οι κόμποι θα διαλυθούν. Για λίγο χρόνο το κεφάλι σας θα μυρίζει αλλά σύντομα η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

-Μαλακώστε τα υφάσματα:
Μισό ποτήρι λευκού ξυδιού στον κύκλο πλύσης όχι μόνο προστατεύει τα λινά και προστατεύει τα χρώματα, αλλά απομακρύνει και τα απομεινάρια απορρυπαντικού. Προτείνεται ακόμα ως αντικαταστάτη του μαλακτικού – απλά προσθέστε λίγο ξύδι κατά τον κύκλο του ξεπλύματος.

-Αντιμετωπίστε τις μυκητιάσεις:
Μυρμηγκιές, μυκητιάσεις στα δάχτυλα του ποδιού, πιτυρίδα αντιμετωπίζονται με λευκό ξύδι ή ξύδι από μηλίτη. Βάλτε τα πόδια σε ένα μείγμα με ένα μέρος ξίδι σε πέντε μέρη νερό και θα δείτε ορατά τα αποτελέσματα.

-Αφαιρέστε σημάδια από ιδρώτα:
Τα σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη μπορούν να καταστρέψουν την αγαπημένη σας μπλούζα. Τα αποσμητικά κάνουν χειρότερα τα πράγματα στην αντίδρασή τους με τα άλατα του ιδρώτα. Ψεκάστε το λεκέ με δυνατό λευκό ξύδι πριν την πλύση και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

-Για αντιμετώπιση εγκαυμάτων:
Βάλτε παγωμένο ξύδι αμέσως αφότου καείτε. Θα έχετε μία άμεση ανακούφιση και θα αποτραπούν οι φουσκάλες.

 

πηγή