Υλικά για 10 – 12 μερίδες
Για το φύλλο
- 1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
 - 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
 - 3 αυγά
 - 1 φλιτζάνι γάλα
 
Για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
 - 400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
 - 1 ½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα
 - λίγο αλάτι
 
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
 - Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
 - Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.
 - Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
 - Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
 - Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
 - Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.
 
πηγή: http://www.newsbeast.gr