10 ταινίες που περιμένουμε να δούμε το χειμώνα 2015

Μια έντονη κινηματογραφική χρονιά έχει ξεκινήσει μαζί με το κρύο του χειμώνα, με μερικές εξαιρετικές παραγωγές στις αίθουσες.  Κάθε εβδομάδα έχουμε και νέες πρεμιέρες από καταπληκτικές ταινίες που περιμέναμε και όλοι έχουμε ένα λόγο να βρεθούμε σε μια σκοτεινή αίθουσα.

Star Wars: Episode VII. The Force Awakens

Το νεό επεισόδιο της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πλέον αναμενόμενες της χρονιάς. Η ταινία μας μεταφέρει στις ζωές των πρωταγωνιστών που γνωρίζουμε όλοι 30 χρόνια μετά την επιστροφή των Τζεντάι. Νέοι ήρωες εμφανίζονται, αλλά μην ανησυχείτε και οι παλιοί έχουν την τιμητική τους και ανυπομονούμε να δούμε τον Χάρισον Φόρντ και την παρέα του.

The Little Prince – Ο μικρός πρίγκηπας

Δεν μπορούμε παρά να συμπεριλάβουμε τη μεταφορά στην οθόνη του διάσημου παραμυθιού του Εξυπερύ. Ένα νεαρό κορίτσι που περνά τον χρόνο του διαβάζοντας συναντά έναν περίεργο γείτονα, ο οποίος αφηγείται ιστορίες για ένα νεαρό αγόρι που συνάντησε σε ένα αστεροειδή. Μεγάλοι και μικροί θα κερδίσουν αν παρακολουθήσουν την ταινία, η οποία μας μαθαίνει να σταματάμε να πιστεύουμε στα θαύματα.

Steve Jobs

Η βιογραφία του ιδρυτή της Apple.

The Revenant

Ο πιονέρος Ντι Κάπριο τραυματίζεται από αρκούδα και αφήνεται να πεθάνει από τους φίλους του. Ένα απίστευτο ταξίδι 300 χιλιομέτρων ξεκινά τότε προς τον πλησιέστερο οικισμό από τον πρωταγωνιστή. Ένας ύμνος στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

The Hateful Eight

Η τελευταία ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο. Η ταινία μας μεταφέρει στον αμερικανικό εμφύλιο, όπου μια συντροφιά χάνεται και προσπαθεί να βρει καταφύγιο. Ένας κυνηγός επικυρηγμένων, ένας κακοποιός, ένας ιεραπόστολος και ένας σερίφης… Όπως πάντα δυνατό κάστ από τον Ταραντίνο.

The Big Short

Η μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου για τους ταλαντούχους χρηματιστές που προέβλεψαν την κρίση του 2007-8 και κέρδισαςν εκατυμύρια από αυτή.

Joy

Η ιστορία της ανύπαντρης μητέρας που γίνεται επιτυχημένη επιχειρηματίας εφευρίσκοντας μια σφουγγαρίστρα.

The Danish Girl

Η πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου στον κόσμο.

By the Sea

Brangelina, επιτέλους το διάσημο ζευγάρι σε μια ταινία μαζί σε σκηνοθεσία της Αντζελίνα. Η ιστορία της σχέσης μιας πρώην χορεύτριας και ενός συγγραφέα σε ταξίδι στη Γαλλία.

Hail, Caesar!

103-9

 

Μια κωμωδία από τους αδερφούς Κοέν με ένα εξαιρετικό κάστ. Η ταινία μας φέρνει στο Χόλυγουντ στα μέσα του 1950 όταν ο πρωταγωνιστής μια ταινίας για την αρχαία Ρώμη εξαφανίζεται στη μέση των γυρισμάτων.