72 Ώρες: Μια θεατρική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη μια κωμωδία η οποία, παρόλο που ασχολείται με όλα τα κλισέ που κυριαρχούν στις ερωτικές σχέσεις, είναι απολαυστικά πρωτότυπη!

Ο κουρασμένοι 38άρηδες Μάνος και Μάνια γνωρίζονται μέσω ίντερνετ και κανονίζουν ένα ραντεβού που θυμίζει αναζήτηση στα ράφια του σουπερμάρκετ: «Έχω δοκιμάσει όλες τις μάρκες και ήταν χάλια, για να δω τι έχει να μου πει και αυτή»… σε μια ύστατη προσπάθεια να πιστέψουν ότι η αληθινή αγάπη μπορεί τελικά να κρύβεται κάπου εκεί έξω. Δύο άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν φάει άπειρες φορές τα μούτρα τους, έχουν μπλέξει με τους πλέον ακατάλληλους και επιπλέον έχουν γεμίσει με τρόμο και κυνισμό όσον αφορά το θέμα «σχέσεις». Ωστόσο η νύχτα πάθους που θα περάσουν μαζί θα τους φέρει αντιμέτωπους με την όχι και τόσο ανέμελη πλευρά του έρωτα: το προφυλακτικό θα σπάσει και εκείνοι θα έχουν στη διάθεσή τους 72 ώρες να αποφασίσουν αν η Μάνια θα πάρει το χάπι της επόμενης μέρας ή όχι (άλλωστε αυτή είναι η διορία που έχει μια γυναίκα να το πάρει ώστε να είναι δραστικό).

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα η Μάνια θα συνειδητοποιήσει ότι ίσως να μην της παρουσιαστεί άλλη ευκαιρία να γίνει μητέρα, ενώ ο Μάνος θα μετατραπεί από φλογερός εραστής σε κατατρομαγμένο επίδοξο πατέρα. Παράλληλα στο τραπέζι θα πέσουν βροχή προβληματισμοί, διαπιστώσεις, στερεότυπα, όπως ότι μια γυναίκα με πλούσιο ερωτικό παρελθόν θεωρείται εύκολη, ενώ ο άντρας επιβήτορας, μια 40χρονη ανύπαντρη φαντάζει γεροντοκόρη, σε αντίθεση με το συνομήλικό της εκπρόσωπο του ισχυρού φύλου, ο οποίος χαρακτηρίζεται αμετανόητος εργένης και κατ’ επέκταση κελεπούρι κ.ά.

«Πέρα και πάνω απ’ όλα, εκείνο που προκύπτει από το έργο είναι το εξής: έστω ότι οι άντρες δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα με τις γυναίκες. Έστω ότι έχουν άλλες ανάγκες, άλλες φοβίες, είναι αδύνατο να συνεννοηθούν και οι συγκρούσεις τους είναι σφοδρές και συνεχείς. Μήπως όμως στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει πραγματική σημασία δεν είναι αυτά που λες αλλά αυτά που νιώθεις; Χάπι της επόμενης μέρας ή χάπι εντ;» αναρωτιέται με πολύ χιούμορ η Αστερόπη Λαζαρίδου, η οποία συνυπογράφει τη θεατρική παράσταση 72 Ώρες μαζί με τον Γιώργο Χατζηπαύλου.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σαρακατσάνη, με πρωταγωνιστές τον Κίμωνα Φιορέτο και τη Βάσω Καβαλιεράτου, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Info: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 (πρεμιέρα 25/1) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ.: 210 3418550, mcf.gr

πηγή