Bενετία.. εκεί που ο ρομαντισμός συναντά την ομορφιά της φύσης (βίντεο kαι φώτο)

Ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο!!!!

Βενετία μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, το βόρειο αστέρι της Ιταλίας!!!

Η Βενετία είναι πόλη χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες………

δείτε ένα υπέροχο βίντεο

Φωτογραφίες από την πανέμορφη Βενετία

Όπως αν πάτε στο Παρίσι, θα ανεβείτε και στον Πύργο του Άιφελ, έτσι αν επισκεφτείτε τη Βενετία, δεν γίνεται να μη ζήσετε και μια βόλτα με τη γόνδολα στα κανάλια της περίφημης, υγρής πόλης. Οι γονδολιέρηδες φορούν το καθιερωμένο ριγέ τους μπλουζάκι και μπορεί να μην σας τραγουδούν το “That’s amore” του Dean Martin, αλλά σίγουρα σας ενημερώνουν για τα διάφορα σημαντικά κτίρια που βρίσκονται στη διαδρομή σας. Σημειώστε ότι όσο πιο μακριά από το κέντρο πραγματοποιηθεί η βόλτα σας, τόσο λιγότερο θα σας κοστίσει.

 

Εξερευνήστε τη βενετσιάνικη τέχνη του 18ου αιώνα, με μια επίσκεψη στο θεαματικό αυτό παλάτι κοντά στην περιοχή San Barnaba. Ανακαλύψτε τους διαδρόμους του, τις αίθουσες χορού, διακοσμημένες με υπέροχα έργα τέχνης από σπουδαίους καλλιτέχνες της Βενετίας όπως τον Tiepolo, τον Tintoretto και τον Longhi. Αν, μάλιστα, περπατήσετε από το San Barnaba στο Ca’ Rezzonico, θα βρεθείτε σε έναν πανέμορφο, ήσυχο κήπο,

 

Ο καθεδρικός ναός της Βενετίας αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε το 1100, ενώ είχε ξεκινήσει η κατασκευή του από το 830 για να στεγάσει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, που τα μετέφεραν από τη Αλεξάνδρεια το 829. Κι ενώ αρχικά ήταν ρυθμού βασιλικής, στη συνέχεια έγιναν διάφορες βυζαντινές και γοτθικές αλλαγές. Έχει σχήμα σταυρού και χαρακτηρίζεται από μαρμάρινους κίονες και ποικιλία μωσαϊκών από τον 12ο μέχρι τον 15ο αιώνα. Μόλις τελειώσετε με τον ναό, μια βόλτα στους δρόμους πίσω του θα γεμίσει τα χέρια σας με ψώνια και μάλιστα σε καλές τιμές και μετά μπορείτε να ξαποστάσετε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, που χαρακτηρίζεται και το «σαλόνι της Ευρώπης».

Ένα παλάτι Γοτθικής αρχιτεκτονικής που κόβει την… ανάσα, κατασκευάστηκε κατά την περίοδο από το 1309 ως το 1424 πάνω σε υπάρχον κτίριο του 9ου αιώνα, αποτελώντας ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης.  Ήταν η κατοικία των ηγετών της Βενετίας ή Δόγηδων και το 1923 μετατράπηκε σε μουσείο το οποίο φιλοξενεί πλήθος εκθέσεων, ενώ οι ξεναγήσεις θα σας συστήσουν την τεράστια σκάλα, την αυλή, το κτίριο της γερουσίας κ.ά. Αξιοποιήστε την ευκαιρία να περπατήσετε στη Γέφυρα των Στεναγμών, τη μόνη σκεπαστή γέφυρα της Βενετίας, που συνδέει το παλάτι με τη φυλακή και στην οποία περπατούσαν όσοι επρόκειτο να πάνε στη φυλακή, παίρνοντας εκεί την τελευταία τους ανάσα καθαρού αέρα. Κι αν σας αρέσει το μυστήριο, υπάρχουν ξεναγήσεις που θα σας αποκαλύψουν τα… μυστικά του παλατιού.

Η γέφυρα των Στεναγμών………

 

Από τις 15 Φεβρουαρίου, μέχρι τις 4 Μαρτίου 2014, η Βενετία διώχνει από πάνω της το «πέπλο» της χειμωνιάτικης μελαγχολίας και μπαίνει σε ρυθμούς Καρναβαλιού..

και η μαγεία συνεχίζεται……………

gossip_angel για το timeout.gr