ΘΑΣΟΣ: Ένα νησί πνιγμένο στο πράσινο, με παραλίες εκστατικής ομορφιάς, που θα σας αιχμαλωτίσει με τη γοητεία του!! (φωτογραφίες και βίντεο)

Nησί πνιγμένο στο πράσινο, περικυκλωμένο από παραλίες ονειρεμένες και δεμένο με την παράδοση. Θα σας αιχμαλωτίσει με τη γοητεία του

Στη Θάσο, το νησί των Σειρήνων, οι επιλογές είναι τόσες όσες και τα χρώματα. Το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων, το χρυσαφί της άμμου, το μπλε του ουρανού την κάνουν μία από τις καλύτερες επιλογές για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Παραλίες εκστατικής ομορφιάς. Στο νησί αυτό του Βορείου Αιγαίου θα απολαύσετε τη φιλοξενία σε θαυμάσιες ξενοδοχειακές μονάδες, τις ντόπιες συνταγές στα χωριά, τις βόλτες στα μονοπάτια και άλλες δραστηριότητες που θα απογειώσουν τις διακοπές σας. Αν είστε φυσιολάτρης, λάτρης των σπορ ή απλά αγαπάτε την καλή ζωή, η Θάσος είναι το δικό σας σμαραγδένιο «καταφύγιο».

Αξίζει να δείτε στη Θάσο

Η Θάσος και η φύση
Το πράσινο παντού γύρω σας: μαύρη πεύκη, θασίτικο πεύκο, μακεδονικό έλατο. Ακολουθήστε τους κατάφυτους δρόμους του νησιού από τις παραλίες στις χαράδρες, γύρω από τα χωριά, στις λίμνες, στους καταρράκτες, στα μονοπάτια. Με ποδήλατο βουνού ή με τα πόδια, ανακαλύψτε αυτές τις διαδρομές και δεν θα χάσετε: Μαριές-Πρίνος, Παναγία-Ποταμιά-Υψάριο, Καλλιράχη-Πρίνος, Χρυσή Αμμουδιά-Λιμένας.

Για  όσους αγαπούν τη φύση και τα σπορ, η Θάσος είναι το ιδανικότερο νησί για διακοπές περιπέτειας.

Άφιξη στον Λιμένα
Εδώ είναι η «γέφυρα» της Θάσου με τη στεριά. Από την αρχαιότητα έως σήμερα, η πρωτεύουσα του νησιού. Ανακαλύψτε την αρχαία αγορά, τα ιερά του Ηρακλή, του Διονύσου, της Αρτέμιδος και του Ποσειδώνα, την Ακρόπολη με την απίθανη θέα, το αρχαίο θέατρο που κτίστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα. Όλα αποδεικνύουν το σημαντικό παρελθόν του νησιού. Περπατήστε στην κεντρική αγορά με τα δεκάδες μαγαζιά και στο λιμανάκι στην παραλία. Το βράδυ διαλέξτε το εστιατόριο ή το μπαρ που σας ταιριάζει ανάμεσα σε δεκάδες επιλογές.

Το Παλατάκι στα Λιμενάρια
Είναι ένα διώροφο ορθογώνιο κτίσμα µε δύο πύργους, χαρακτηριστικό δείγμα εκλεκτικισμού. Χτίστηκε στις αρχές του 1900, για να στεγάσει τη διοίκηση των γραφείων της γερµανικής εταιρείας Speidel, η οποία εκμεταλλευόταν τα ορυχεία της Θάσου. Θεωρείται το πιο εντυπωσιακό από όλα τα κτήρια διοίκησης των νησιών του Αιγαίου και περιβάλλεται από ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της Μεσογείου. Η εξορυκτική δραστηριότητα στη Θάσο ξεκίνησε από την αρχαιότητα και το νησί ήταν πλούσιο σε κοιτάσματα ψευδαργύρου, μολύβδου, σιδήρου, μαγγανίου και λευκού μαρμάρου. Από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού, αξίζει την προσοχή σας.

Βουτιά στον «Παράδεισο»
Όνομα και πράγμα: η εξωτική παραλία με τα υπέροχα νερά θεωρείται από τις ωραιότερες στο Αιγαίο.

Οι παραλίες της Θάσου
Στη Θάσο, αν έχετε όρεξη, δεν θα σταματήσετε να ανακαλύπτετε παραλίες: Χρυσή Ακτή, Χρυσή Αμμουδιά, Άγιος Αντώνιος, Αλυκές, Τρυπητή, Σκάλα Ποταμιά, παραλία Λιμένα, Πευκάρι, Σκάλα Ραχωίου, Γκιόλα, Σαλιάρα ή Marble beach, όπως την αποκαλούν οι αλλοδαποί που τη λατρεύουν. Ο συνδυασμός του γαλαζοπράσινου της θάλασσας, της χρυσής ή λευκής άμμου και του πράσινου της φύσης γύρω θα σας γοητεύσει. Τα παραλιακά μπαρ, οι ταβέρνες και τα θαλάσσια σπορ βρίσκονται δίπλα σας, για να τελειοποιήσουν την εμπειρία.

Δραστηριότητες στη Θάσο
Καταδύσεις; Φυσικά –και μάλιστα με τη βοήθεια των ειδικών που θα βρείτε στο Πευκάρι. Και βαρκάδες στις πιο απομονωμένες παραλίες. Σκι και φουσκωτά παιχνίδια στη Χρυσή Αμμουδιά, στο Πευκάρι, στην Ψιλή Άμμο. Και windsurf στον Παράδεισο. Παιχνίδια με τη θάλασσα και τον άνεμο, με φόντο τις καταπράσινες ακτές της Θάσου. Το νησί των ονείρων σας.

Φιλοξενία αξιώσεων
Ό,τι και αν περιμένετε από τη διαμονή σας, η Θάσος θα σας ικανοποιήσει. Ένα νησί με πεντάστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και βίλες, στούντιο και δωμάτια, είναι όλα εδώ. Πισίνες, pool bars, θέα στη θάλασσα, περιποιημένοι κήποι, υδρομασάζ, εστιατόρια, σας περιμένουν για διακοπές με πολλή χαλάρωση και ακόμα περισσότερη διασκέδαση.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Θάσου

Τα χωριά της Θάσου
Στην παραλία ή στην ενδοχώρα, θα συναντήσετε τα μικρά χωριά-κοσμήματα του νησιού: Άγιος Γεώργιος, Αλυκή, Θεολόγος, Καλλιράχη, Κάστρο, Καζαβίτι, Κοίνυρα, Λιμενάρια, Μαριές, Παναγία. Πραγματικά αξιοθέατα!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου
Εδώ σας καλωσορίζει ένας Κούρος 3,5 μέτρων. Το μουσείο στεγάζει σημαντικές συλλογές από τον 7ο αιώνα π.Χ. ως τον 7ο αιώνα μ.Χ., σε κτήριο του 1934 που έχει ανακαινισθεί και επεκταθεί.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Θάσου
Το ετήσιο καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καβάλας–Θάσου φιλοξενεί σημαντικές παραστάσεις και πολύ αξιόλογες συναυλίες. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση του «Θασίτικου Γάμου», όπου θα ζήσετε την αναβίωση πανάρχαιων διονυσιακών εθίμων μέσα από τις τοπικές γαμήλιες παραδόσεις. Στις διακοπές σας αφιερώστε λίγο χρόνο στις πολιτιστικές του προτάσεις – αξίζει τον κόπο!