Ίσως και το ωραιότερο άλογο στον κόσμο!! με την εντυπωσιακή σχεδόν μεταλλική λάμψη!! (φώτο)

Ένα σπάνιο είδος αλόγου, που κάποιοι αποκαλούν ως το «ωραιότερο στον κόσμο», μοιάζει σαν να είναι καλυμμένο με… χρυσάφι.

Τα Akhal-Teke εκτρέφονται στο σύγχρονο Τουρκμενιστάν, που βρίσκεται στην κεντρική Ασία και σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις υπάρχουν μόνο 1.250 άλογα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται ίσως για την παλαιότερη φυλή αλόγων, αφού χρονολογείται περίπου 5.000 χρόνια πριν. Αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι το κρεμ μεταλλικό χρώμα τους, καθώς και τα γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα υπάκουα, ενώ φημίζονται για την ταχύτητα και την αντοχή τους σε μεγάλες πορείες!

Η εντυπωσιακή του, σχεδόν μεταλλική λάμψη, προέρχεται από μια μοναδική δομή της τρίχας, η οποία γυαλίζει όταν πέφτει επάνω της το φως ενώ έχει διαπιστωθεί ότι έχουν το ίδιο γονίδιο με αυτό του ελαφιού, που τους χαρίζει αυτή τη μεταλλική λάμψη. Σύμφωνα με τον θρύλο, η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας γνώριζε και λάτρευε τα χρυσά άλογα και είχε 100 από αυτά. Λέγεται, μάλιστα, πως έστειλε ένα από τα καλύτερα της, μαζί με πέντε φοράδες, στο Μεξικό στις αρχές της δεκαετίας του 1500, για να δημιουργήσουν απογόνους στον Νέο Κόσμο.

πηγή: www.zougla.gr