Αυτά είναι τα σημεία που καταλαβαίνουν την ηλικία σου!!

Οι περισσότερες γυναίκες πλέον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το αντιηλιακό πρέπει να αποτελεί κομμάτι της καθημερινής τους περιποίησης χειμώνα-καλοκαίρι. Παραμελούν όμως να απλώσουν αντιηλιακό σε συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες εκτίθενται σοβαρά στην ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι, η προστασία καταλήγει πάντα ελλιπής. Οι δερματολόγοι αναφέρουν πως τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πολύ συχνά καρκίνος του δέρματος σε σημεία όπως το περίγραμμα του σαγονιού, τα αυτιά και το στεφάνι του κεφαλιού.

Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την ακριβή αιτία, τείνουν να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως για το φαινόμενο αυτό ευθύνεται το ό,τι οι γυναίκες το καλοκαίρι συνηθίζουν να πιάνουν τα μαλλιά τους προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να εκτίθενται στον ήλιο οι εν λόγω περιοχές του προσώπου, στις οποίες καμία γυναίκα δεν σκέφτεται να απλώσει έξτρα ποσότητα αντιηλιακού ή έστω φον ντε τεν με spf!  Το ίδιο συμβαίνει και με πιο εμφανή σημεία όπως είναι ο λαιμός ή τα χέρια. Πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές τις οποίες πολλές από εμάς αμελούμε να φροντίσουμε σωστά.

Οι πανάδες και η κηλίδες που θα δημιουργηθούν θα  δίνουν τη λανθασμένη εντύπωση πως είστε μεγαλύτερη. Μάλιστα, οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως ποτέ δεν επεξεργάζονται το πρόσωπο για να μαντέψουν την ηλικία της ασθενούς τους. Αντίθετα, παρατηρούν το ντεκολτέ και τα χέρια τους.

πηγή: www.queen.gr