Αυτή την Κυριακή (17-09-2017) ραντεβού στην Τεχνόπολη, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν!! (για όλη την οικογένεια και ειδικότερα για τους μικρούς φίλους μας)

Αυτή η Κυριακή είναι μια ωδή στη μουσική, τη χαρά και τη δημιουργικότητα στη ζωή! Εσύ θα λείπεις;

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ευφάνταστες και άκρως διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους!

Ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού, όπου «διάσημοι» ντεντέκτιβ θα αναζητήσουν την κιθάρα του Django και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν τις δικές τους, ένα ταξίδι γύρω από την αλήθεια της μουσικής και τη μουσική της αλήθειας θα μας φτάσει μέχρι την Ισπανία, την Ινδία και την Αργεντινή, μία βόλτα με φεστιβαλική διάθεση στο Μουσείο (ΒΜΦ), χορευτικά βήματα και φιγούρες swing για τους μικρούς μας φίλους αλλά και μία δραματοποιημένη αφήγηση για να γνωρίσουμε όλοι ακόμα καλύτερα τη ζωή και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Django Reinhardt.

Ραντεβού στην Τεχνόπολη, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν!

Αναλυτικό Πρόγραμμα

«Πού είναι η κιθάρα του Django;», κυνήγι θησαυρού & κατασκευή κιθάρας από την ομάδα παιδικού παιχνιδιού του Djangofest

Σημείο συνάντησης: Παιδική χαρά
Ώρα έναρξης: 11.00

Η διάσημη κιθάρα του Django Reinhardt, που για χάρη του γίνεται όλο αυτό το μεγάλο φεστιβάλ, δεν είναι πια στη γυάλινη βιτρίνα της στο Μουσείο Cite de la Musique του Παρισιού, όπου βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια!

Πού χάθηκε; Βοήθησε την ομάδα των διάσημων ντετέκτιβ στην αναζήτησή της, σε ένα κυνήγι θησαυρού που περνά μέσα από την ιστορία της κιθάρας από την αρχαιότητα ως σήμερα!

Στη συνέχεια, και αφού δούμε στην έκθεση οργανοποιών από κοντά με κιθάρες, σαν αυτή του Django αλλά και διαφορετικές, θα κατασκευάσουμε από χαρτόνι και τις δικές μας!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Ψάχνοντας τη χώρα της αλήθειας» από την ομάδα Artfygio

Ένα ταξίδι γύρω από την αλήθεια της μουσικής και τη μουσική της αλήθειας!

Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι

Ώρα έναρξης: 11.00

Μια φορά κι έναν καιρό στη χώρα της αλήθειας…

Μια ιστορία που αφηγείται το ταξίδι της αναζήτησης της μουσικής αλήθειας, μιας αλήθειας που κάθε πολιτισμός αναζητά στο πρόσωπο της τέχνης! Το καράβι μας θα σταματήσει στην Ελλάδα, Ισπανία, Ινδία και Αργεντινή όπου θα ακούσουμε, θα γνωρίσουμε και θα χορέψουμε τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου! Εσύ θα λείπεις;

Αφηγήτρια-μουσικός: Γιώτα Ανδρίκουλα

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 5 έως 9 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Swing… από την αρχή!», χορευτικό σεμινάριο από τους Rhythm Hoppers

Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού

Ώρα έναρξης: 12.00

Την Κυριακή αυτή, οι Rhythm Hoppers καλούν τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στο πρώτο τους μάθημα swing χορού! Όλοι μαζί θα ακούσουμε jazz μουσική, θα μιλήσουμε για την ιστορία και την προέλευση του swing και, φυσικά, θα μάθουμε τα πρώτα μας χορευτικά βήματα και φιγούρες!

Οι Rhythm Hoppers είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε, από τους Αυγουστίνο Τραν & Βάσια Παναγιώτου, με σκοπό τη διάδοση των αυθεντικών swing χορών που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες 20s – 40s στην Αμερική και χορεύονται στο άκουσμα swing μουσικής (Classic Jazz).

Βρίσκονται​ στην Αθήνα, όπου διδάσκουν​ Lindy Hop, Authentic Jazz, ​Charleston και Blues, ενώ πολύ συχνά συμμετέχουν​ σε σεμινάρια στο εξωτερικό και ​σε διεθνείς διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις. Στο πλαίσιο της δράσης ​τους, διοργανώνουν​ Swing Parties και το Athens Rhythm Hop, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ swing χορών και μουσικής της Αθήνας.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

Μια βόλτα στο Μουσείο

Οικογενειακή ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα
Ώρα έναρξης: 12.00

Θέλεις να μάθεις τί είναι το φωταέριο, να εξερευνήσεις τους χώρους του παλιού εργοστασίου, να ανακαλύψεις το μοναδικό μηχανολογικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα;

Μέσα από τη γνωριμία με την ιστορία και την τεχνολογία του εργοστασίου, τα μαθήματα του σχολείου, η ιστορία, η τεχνολογία, η χημεία ή η φυσική, παίρνουν άλλη διάσταση και εφαρμογή και η μάθηση γίνεται…παιχνίδι!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 6 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Ο Django κι ο Στεφάν», δραματοποιημένη αφήγηση από την ομάδα παιδικού παιχνιδιού του Djangofest

Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο

Ώρα έναρξης: 13.00

Πόσο ωραία νιώθεις όταν ακούς μουσική;
Πόσο ωραία νιώθεις όταν παίζεις μουσική;
Πώς η μουσική μπορεί να βοηθήσει στις δυσκολίες;

Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού για τη ζωή και την ιδιαιτερότητα του Django Reinhardt με βιογραφικές αναφορές για παιδιά και μεγάλους, με ζωντανά μουσικά στιγμιότυπα.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 6 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

πηγή: www.culturenow.gr