Ήρωες της ζωής !!! Εργαζόμενες μητέρες… μάθε τρόπους πως να προλαβαίνεις όλες τις πρωϊνές υποχρεώσεις!!

Εργαζόμενοι γονείς. Μικροί ήρωες της καθημερινότητας που προσπαθούν να κρατήσουν τις ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικών υποχρεώσεων και του πιο απαιτητικού εγχειρήματος: του μεγαλώματος των παιδιών.

Ίσως είσαι και εσύ ανάμεσά τους. Τρέχοντας να προλάβεις τα πάντα από την στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί: να ετοιμαστείς για την δουλειά, να φροντίσεις τα παιδιά για το σχολείο και να προγραμματίσεις όλες τις εκκρεμότητες. Το κάθε λεπτό είναι πολύτιμο και εσύ προσπαθείς να το αξιοποιήσεις. Μήπως, όμως, ήρθε η στιγμή να εφαρμόσεις μια στρατηγική προγραμματισμού ώστε να πάψεις να αγχώνεσαι και να απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το ξεκίνημα της ημέρας σου με τα παιδιά σου; Υπάρχουν πέντε τρόποι εξοικονόμησης χρόνου και είναι οι παρακάτω:

1) Μην αναλώνεις χρόνο σε τσεκάρισμα των email σου και των λογαριασμών σου στα social media: Έρευνες δείχνουν ότι το πρωί ένα μεγάλο ποσοστό αναλώνει χρόνο στο να απαντήσει στα email του και σε μηνύματα στο Facebook, χαζεύοντας τις δημοσιεύσεις. Μπορείς αυτό να το κάνεις όταν πας στο γραφείο ή αφού φύγουν τα παιδιά για το σχολείο.

2) Μην ξυπνήσεις την ίδια ώρα που ξυπνούν τα παιδιά – Βάλε ξυπνητήρι νωρίτερα: Είναι σημαντικό να απολαύσεις τον καφέ σου πριν ακόμα ξυπνήσουν τα παιδιά. Αυτό θα σε κάνει πιο παραγωγικό, σύμφωνα με έρευνα. Αν ξυπνάς πάντα μαζί με τα παιδιά, τότε αυτό δεν θα σε αφήσει να χαρείς εύκολα το πρωινό σου.

3) Κάνε μπάνιο το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς: Αυτό θα σου εξοικονομήσει χρόνο σε μεγάλο βαθμό. Πολλοί περιμένουν το πρωί για να κάνουν μπάνιο και τουλάχιστον μισή (πολύτιμη) ώρα αναλώνεται εκεί.

4) Διάλεξε τα ρούχα σου και τα ρούχα των παιδιών από το βράδυ: Είναι μια λεπτομέρεια που όμως καταλαμβάνει αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα. Με ηρεμία και έμπνευση διάλεξε τα κατάλληλα ρούχα για τη νέα μέρα αποβραδίς και σταμάτα να αγχώνεσαι τελευταία στιγμή για το τι θα βάλεις ακούγοντας παράλληλα ένα «Μαμά, τι να φορέσω;».

5) Μην τα κάνεις όλα μόνη σου: Μην τα κάνεις όλα δύσκολα από μόνη σου. Αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία μπορούν να σε βοηθήσουν. Μάθε τους πώς να στρώνουν το κρεβάτι τους και να ετοιμάζουν τα πράγματά τους για το σχολείο (αυτό μπορεί να γίνει κάλλιστα και το βράδυ).

πηγή:  www.bovary.gr