Γαλλικά ξενοδοχεία εναντίον Booking.com

Γαλλικά ξενοδοχεία εναντίον Booking.com: μπορούν τώρα να διαθέτουν τα δωμάτια σε χαμηλότερες τιμές.

Tα ξενοδοχεία στη Γαλλία κέρδισαν το δικαίωμα να διαθέτουν τα δωμάτιά τους σε χαμηλότερες τιμές από το online σύστημα κρατήσεων της Booking.com, σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της Ένωσης Ξενοδόχων, Εστιατορίων και καφετεριών της Ευρώπης, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το τουριστικό πόρταλ www.tornosnews.gr

Στις αρχές Ιουλίου η Γαλλία θέσπισε ένα νόμο που ανατρέπει τις συμφωνίες μεταξύ ξενοδόχων και online ταξιδιωτικών πρακτορείων, οι οποιες προέβλεπαν ότι τα ξενοδοχεία δε μπορούσαν να δίνουν τα δωμάτιά τους σε χαμηλότερες τιμές από εκείνη που προσφέρουν τα online πρακτορεία.

Στόχος ήταν να περιοριστεί το μονοπώλιο που έχει στις online συστήματα κρατήσεων η Booking.com, μέσω της οποίας γίνεται το 70% των διαδικτυακών κρατήσεων ξενοδοχειακών δωματίων στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι ξενοδόχοι πιστεύουν ότι με το νέο νόμο μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις που γίνονται στα δικά τους site και μέσω τηλεφώνου. Κατά την άποψή τους, ανάμεσα στην Booking.com και στο site του ξενοδοχείου, ο πελάτης προτιμά να παραμείνει στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ειδικά αν η τιμή είναι μικρότερη.

Η απόφαση αυτή βοηθά στην καθιέρωση νέου πλαισίου διαμόρφωσης συμβολαίων, τα οποία θα αποκαταστήσουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ξενοδοχείων και των συστήματων κράτησης, βάσει της αμοιβαίας πίστης και με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή», τονίζει ο επικεφαλής της γαλλικής Ένωσης Ξενοδόχων, UMIH, Roland Ega.

Οι ίδιες αλλαγές στους όρους των συμβολαίων μεταξύ των ξενοδόχων και των online τουριστικών πρακτόρων, ακολουθήθηκαν προηγουμένως από τη Γερμανία.

Πηγή: http://www.pes.gr/γαλλικά-ξενοδοχεία-εναντίον-booking-com-μπορο/