Αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας για την Ελλάδα: τα καλύτερα Ελληνικά νησιά!! (φωτογραφίες)

Telegraph: Τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά

«Τα καλύτερα ελληνικά νησιά, αν ψάχνετε για αμμώδεις παραλίες, νησιά με παρθένα ζωή ή ιστορία και πολιτισμό», αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», παρουσιάζοντας μια εκτενή λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά και τον λόγο για τον οποίο είναι ξεχωριστό το καθένα. Μια πραγματική διαφήμιση για τη χώρα μας, με τις κρυστάλλινες παραλίες και τα γεμάτα ιστορία νησιά της.

Δείτε τη λίστα και πώς εξηγεί η εφημερίδα την επιλογή των νησιών:

1. Ζάκυνθος

Το νησί με τις καλύτερες παραλίες, αναφέρει η «Telegraph» και κάνει λόγο για αμμώδεις ακρογιαλιές και κρυστάλλινα νερά.

2. Κέρκυρα

Το καλύτερο νησί για οικογένειες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που προτείνει σε όσες οικογένειες θέλουν περάσουν όμορφες διακοπές, να κλείσουν εκεί τη διαμονή τους.

 

3. Δήλος

Το καλύτερο νησί για ιστορία και πολιτισμό, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο γνωστά μνημεία από την ελληνιστική εποχή και από την κλασική Ελλάδα.

 

4. Μύκονος

Κάντε κράτηση για τα ξενοδοχεία της, γράφει η εφημερίδα, που αναφέρει ότι είναι το νησί με τα πιο προσεγμένα και πολυτελή καταλύματα.

 

5. Κρήτη

Ως καλύτερο νησί για φαγητό αναφέρεται η Κρήτη, η οποία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας.

6. Κεφαλονιά

Καλύτερο νησί για να απολαύσει κανείς καλό κρασί είναι η Κεφαλονιά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

7. Κουφονήσια

Ιδανικά νησιά για ηρεμία και γαλήνη είναι τα Κουφονήσια, αναφέρει η «Telegraph» και συστήνει σε όσους την αναζητούν, να κάνουν κράτηση εκεί.

 

8. Ύδρα

Το καλύτερο νησί της Ελλάδας για όσους αγαπούν την οικολογία είναι η Ύδρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και αναφέρεται στον περιορισμό της χρήσης μηχανοκίνητων οχημάτων.

9. Άνδρος

Στους λάτρεις της πεζοπορίας αναφέρεται η επιλογή της Άνδρου ως το καταλληλότερο νησί.

 

10. Σύμη

Αν είστε ζευγάρι, επιλέξτε να κάνετε διακοπές στην όμορφη Σύμη, συμβουλεύει η βρετανική εφημερίδα, που περιγράφει τη Σύμη ως το ιδανικό νησί, παρά τον μεγάλο ανταγωνιστή της, τη Σαντορίνη.

 

11. Σκύρος

Για τους εναλλακτικούς τύπους, διακοπές στη Σκύρο προτείνει το δημοσίευμα και αναφέρεται στο νησί των Σποράδων για ολιστικές διακοπές.

12. Κάρπαθος

Το νησί για να γνωρίσει κανείς την παραδοσιακή ζωή είναι η Κάρπαθος, που κερδίζει με μικρή διαφορά τη Ρόδο και την Κρήτη.

 

13. Σκόπελος

Αν κάποιος δεν θέλει να μείνει σε ξενοδοχείο στις διακοπές του, αλλά σε παραδοσιακό πολυτελή ξενώνα, στη Σκόπελο θα βρει αυτό που θέλει, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

14. Σαντορίνη

Νησί με την καλύτερη θέα, με μεγάλη διαφορά, είναι η Σαντορίνη για τον συντάκτη του άρθρου της βρετανικής εφημερίδας, την οποία θέα βέβαια συγκρίνει με αυτήν του Καστελλόριζου.

 

15. Νίσυρος

Είστε θαυμαστής του Bond; Πηγαίνετε στη Νίσυρο, λέει το δημοσίευμα, καθώς το εντυπωσιακό ηφαίστειό της εμφανίστηκε στο «Moonraker».

 

16. Λέσβος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Λέσβος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς το προτιμούν σε σχέση με άλλα νησιά. Κάνει λόγο επίσης για όμορφες παραλίες και καλά εστιατόρια.

 

17. Ρόδος

Νυχτερινή ζωή και Ρόδος πάνε μαζί, και γι’ αυτό το νησί αναφέρεται ως το καλύτερο για όσους θέλουν να τη ζήσουν. Άλλα προτεινόμενα είναι η Κως, η Κέρκυρα και η Μύκονος.

 

18. Λευκάδα

Το νησί με τις μαγευτικές παραλίες προτείνεται σε όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, και συγκεκριμένα η Βασιλική και το Νυδρί.

19. Πάτμος

Ο ιδανικός προορισμός για θρησκευτικό τουρισμό, η Πάτμος αναφέρεται ως το καλύτερο νησί για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν θρησκευτική ιστορία.

 

πηγή