Οι 15 παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί κάθε Έλληνας και κάθε επισκέπτης που έρχεται στην Ελλάδα (φωτογραφίες)!!

Εικόνες βγαλμένες από όνειρο !!!

Μοναδικές εικόνες βγαλμένες από όνειρο. Βρείτε τον δικό σας παράδεισο στην Ελλάδα!
Ανακαλύψτε την ομορφιά της χώρας μας, ταξιδέψτε και χαρείτε τα χρώματα και τις μυρωδιές του τόπου μας. Οι επιλογές που έχουμε είναι αναρίθμητες, οι παραλίες εκατοντάδες.. Ποιες είναι όμως εκείνες που δε νοείται να μη δούμε;
Συγκέντρωσα μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας, κι έφτιαξα τη δική μου λίστα με τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτούμε έστω μια φορά.
Φακίστρα, Πήλιο
Στις ανατολικές πλαγιές του Πηλίου, κάτω από την Τσαγκαράδα θα βρείτε ένα μονοπάτι, ακολουθήστε το.. Κατεβαίνοντας θα γνωρίσετε τη μοναδική άγρια ομορφιά της φύσης του Πηλίου, θα ανακαλύψετε ένα πανέμορφο ξωκλήσι μέσα στο βράχο, οι ντόπιοι το ονομάζουν “κρυφό σχολειό” μιας και είχε αυτήν την ιδιότητα επί Τουρκοκρατίας. Στο τέλος της διαδρομής σας περιμένει να ξαποστάσετε η πανέμορφη παραλία της Φακίστρας!
credits to Louise Clements
Καβουρότρυπες, Χαλκιδική
Εικοσιτρία χιλιόμετρα νότια της Βουρβουρού θα βρείτε ένα σύμπλεγμα μικρών παραλιών, τις Καβουρότρυπες. Πανέμορφα τιρκουάζ νερά, με γλυπτά στους βράχους να κοσμούν τις παραλίες συμπληρώνουν με απόλυτη αρμονία τη φυσική ομορφιά του τοπίου.
credits to Micel Angelo
Το κανάλι του Έρωτα ή «Canal d’Amour», Σιδάρι, Κέρκυρα
Για τις υπέροχες παραλίες της βραβεύτηκε πρόσφατα το όμορφο νησί της Κέρκυρας. Δέχτηκε τη διάκριση «Europe’s Leading Beach Destination 2014» από το World Travel Awards. Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα θα επιβεβαιώσετε τους λόγους.. Ποια θα ξεχώριζα; Το “Canal d’Amour” ή αλλιώς, το κανάλι του έρωτα. Μια παραλία που μοιάζει με ένα μονοπάτι, ένα μονοπάτι με το όνομα του έρωτα και ένα μύθο.. Η ιστορία λέει ότι αν ένα ζευγάρι κολυμπήσει μαζί στα νερά του η αγάπη τους θα κρατήσει για πάντα. Δεν πιστεύετε στους μύθους; Ο κυριότερος λόγος που θα σας πρότεινα να την επισκεφτείτε είναι για την ξεχωριστή ομορφιά της. Συνθέστε την εικόνα: τιρκουάζ νερά, λευκά αμμώδη σμιλεμένα βράχια σε περίεργους σχηματισμούς, μονοπάτια ανάμεσα τους και υποθαλάσσιες σπηλιές για τους λάτρεις των καταδύσεων.. Μαγικό;
credits to Gerard Wood
Από τις ομορφότερες και πολυσύχναστες παραλίες των Κουφονησίων είναι η Πορί. Αμμώδης παραλία εξωτικής ομορφιάς, με καταγάλανα νερά, τοποθετημένη στη βάση ενός μεγάλου φυσικού κόλπου. Η πρόσβαση είναι εύκολή, με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή με βάρκα. Η εικόνα μιλάει μόνη της…
credits to Red Garland
Ναυάγιο, Ζάκυνθος
 
Ίσως η διασημότερη παραλία της χώρας μας. Όλοι μας έχουμε δει εκατοντάδες φωτογραφίες του ναυαγίου, με τη λευκή άμμο, τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου και το εντυπωσιακό ναυάγιο. Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του Ναυαγίου και πως κατέληξε στον όμορφο αυτό κόλπο στο άρθρο «Το ομορφότερο ναυάγιο, Ζάκυνθος».
credits to © samott
Της γριάς το πήδημα, Άνδρος
Στα νοτιοανατολικά του νησιού της Άνδρου θα βρείτε την παραλία με αυτό το χαρακτηριστικό όνομα. Το ιδιαίτερο γνώρισμα της είναι ο χαρακτηριστικός βράχος που έδωσε και το όνομα στην παραλία. Το όνομα της κρύβει μια ιστορία.. Κατά την παράδοση το επάνω κάστρο του Κοχύλου ήταν απόρθητο. Οι Τούρκοι για να το κατακτήσουν έβαλαν μια γριά με την κόρη της να ζητήσουν καταφύγιο στο κάστρο. Οι Έλληνες τις βοήθησαν κι η γριά το βράδυ άνοιξε κρυφά τις πύλες και το κάστρο κατακτήθηκε. Η γριά δεν άντεξε τις τύψεις της και πήδηξε στο γκρεμό και πέτρωσε. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το βράχο θα δείτε τη μορφή μιας ηλικιωμένης γυναίκας..
credits to 123_abcde
Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη
 
Η Σαντορίνη είναι αδιαμφησβήτητα ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, κάποιοι θα έλεγαν και του κόσμου.. Ένας λόγος που την κάνει μοναδική είναι οι ξεχωριστές της παραλίες. Λόγω της ηφαιστειακής της φύσης η μορφολογία των παραλιών είναι τελείως διαφορετική από ότι στο υπόλοιπο Αιγαίο. Χαρίστε στα μάτια σας μια εικόνα που δεν θα ξεχάσουν εύκολα.. Κόκκινα, λευκά και μαύρα πετρώματα και το σκούρο μπλε της θάλασσας χαρίζουν μια τέτοια έντονη χρωματική αντίθεση που σίγουρα θα αποτυπωθεί στη μνήμη σας.
credits to smallredgirl
Η πιο διάσημη παραλία της Σκιάθου, τα Λαλάρια, πήρε το όνομα της από τα λευκά στρογγυλά βότσαλα της που στο τοπικό ιδίωμα λέγονται «λαλάρια». Την άγρια ομορφιά αυτής της παραλίας μπορεί να την αντικρίσει κανείς αν την επισκεφτεί μέσω θαλάσσης, κι εφόσον ο καιρός το ευνοεί. Τα βότσαλα της δημιουργούνται εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τα άγρια κύματα που προσκρούουν στην επιφάνεια των κατάλευκων βράχων.
credits to Mideast Travel
Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πάρου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι Κολυμπήθρες. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα οι βράχοι από γρανίτη, σμιλεμένοι από την φύση σε αφηρημένες μορφές. Θα έλεγε κανείς πως μοιάζουν με γλυπτά της θάλασσας.. Χωρίζουν τη θάλασσα με τέτοιο τρόπο που μοιάζουν να δημιουργούν κολυμπήθρες, εξού και το όνομα της παραλίας. Οι σκιές των βράχων δίνουν στη θάλασσα όλες τις αποχρώσεις του μπλε.
credits to Graham Shaw
Μπάλος, Χανιά
Καλωσορίσατε σε μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας, στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου! Με τη λεύκη και ροζ άμμο, τα γαλαζοπράσινα νερά, και την άγρια ομορφιά της φύσης ολόγυρα του. Βασικό κομμάτι της ξενάγησης σας στα Χανιά. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Μπάλο; Διαβάστε το άρθρο «Ο ξεχασμένος παράδεισος του Μπάλου».
beautiful view of Balos lagoon, Crete, Greece
credits to Anna Lurye
Άγιος Σώστης, Μύκονος
Νερό, καφές, αθλητικά παπούτσια και ξεκινάμε για Άγιο Σώστη. Μια παραλία που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε σε πιο παραδείσιο μέρος βρεθήκατε ξαφνικά! Ο Άγιος Σώστης δεν έχει καμιά σχέση με τις συνηθισμένες παραλίες της Μυκόνου. Στη παραλία αυτή δεν θα βρείτε beach bar ή πάρτυ. Θα βρείτε χρυσή άμμο, πεντακάθαρα νερά και ένα ανανεωτικό αεράκι να σας δροσίζει.. Μην παραλείψετε να γευτείτε τις νοστιμιές του Kiki’s, της ταβέρνα που δουλεύει χωρίς ρεύμα. Όλα στα κάρβουνα. Αξίζει η αναμονή στην ουρά…
credits to Donny b
Λευκά πανύψηλα βράχια, λευκή άμμος και κρυστάλλινα βαθυγάλαζα νερά.. Αυτή η μοναδική παραλία κερδίζει δικαίως το θαυμασμό των επισκεπτών της. Είναι η διασημότερη παραλία της Λευκάδας και μπορείτε να την επισκεφτείτε είτε οδικώς είτε με τα εκδρομικά καΐκια.
credits to whitewizzard
Σαρακηνικό, Μήλος
Εδώ θα συναπαντήσετε ένα σεληνιακό τοπίο, καθόλα επιβλητικό. Με την απουσία κάθε ίχνους βλάστησης, τα λευκά ηφαιστειογενή βράχια και τα καταγάλανα νερά να δημιουργούν μια επιβλητική ατμόσφαιρα. Σίγουρα αποτελεί μια από τις παραλίες που πρέπει να τσεκάρετε στη λίστα σας!
credits to Henrik Berger Jørgensen
Μια παραλία που εμφανίζεται μόνο τα καλοκαίρια!.. Η εν λόγω παραλία ονόματι «Πρασονήσι», τηρεί τη σύνθεση του ονόματός της μόνο το χειμώνα, καθώς ενώ η στάθμη του νερού ανεβαίνει αποκόπτεται από την υπόλοιπη στεριά και γίνεται ένα αυτόνομο μικρό νησάκι. Δεν είναι όμως μόνο η επιλεκτική της εμφάνιση που την κάνει μοναδική.. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η εμφάνιση της δημιουργεί 2 μεγάλες παραλίες, η μια ήπια και η άλλη ατίθαση. Είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που θα συναντήσετε αυτήν την ιδιομορφία και από τα ελάχιστα στο κόσμο. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρείτε ο παράδεισος των windserfer, καθώς η μια παραλία της σηκώνει πολύ ψηλά κύματα, ακόμα κι όταν στο υπόλοιπο Αιγαίο έχει άπνοια, ενώ η άλλη παραλία παραμένει ήρεμη. Αρκετά ενδιαφέρον, δεν συμφωνείτε; Θα τη βρείτε στο νοτιότερο κομμάτι του νησιού της Ρόδου, 92 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, ή 40 χιλιόμετρα νότια της Λίνδου.
credits to Konstantin Kulikov
Σιμος beach, Ελαφόνησος
Χαθείτε σε ένα σκηνικό ερήμου, με αμμόλοφους ύψους έως και 10 μέτρων και χρυσή ψιλή άμμο ολόγυρα.. Η παραλία της Σίμου με τα κρυστάλλινα νερά της μοιάζει σίγουρα με μια όαση! Αυτή η πανέμορφη παραλία είναι ο λόγος που το μικρό ψαρονήσι της Ελαφονήσου έγινε γνωστό. Το όνομα της το πήρε από τον Καλύμνιο σφουγγαρά Σίμο, ο οποίος πνίγηκε στην περιοχή κοντά στο Φράγκο.