Καλάβρυτα: μαγευτικά … τόσο για τον Χειμώνα, όσο και για το καλοκαίρι – πληροφορίες για το χιονοδρομικό κέντρο (φωτογραφίες).

Τα Καλάβρυτα είναι μια μικρή γραφική κωμόπολη στην ορεινή Αχαΐα. Απέχει 77 χλμ. από την Πάτρα (περίπου 1,5 ώρα) και 180 χλμ. από την Αθήνα. Αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολλούς επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται μέσα στην πόλη ή στις παρυφές της και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Tα Καλάβρυτα, αποτελούν τη βάση τόσο για το χιονοδρομικό κέντρο, όσο και για πολλές φυσιολατρικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.

Τον χειμώνα φυσικά οι περισσότεροι περνούν τη μέρα τους στο χιονοδρομικό κέντρο που απέχει μόλις 14 χλμ. Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς περνά μέσα από το ελατόδασος, το οποίο είναι ακόμα πιο όμορφο, όταν είναι χιονισμένο. Οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να απολαύσουν μία θαυμάσια βόλτα στα σπήλαια των Λιμνών ή να κανονίσουν μαθήματα σκι στο χιονοδρομικό.

Ορεινά χωριά

Στην περιοχή της επαρχίας Καλαβρύτων υπάρχουν πάρα πολλά πανέμορφα χωριά, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά στον επισκέπτη. Φυσική ομορφιά, πετρόχτιστα αρχοντικά, γραφικές διαδρομές, τοπικές συνταγές, και παραδοσιακούς ξενώνες.

To  Snow Park στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Οι εργασίες για την βελτίωση του πάρκου  ολοκληρώθηκαν και η δουλειά που έγινε αντανακλά τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου, για αναβαθμισμένες υπηρεσίες με σύγχρονες μεθόδους, φιλικές προς το βουνό και προς όλους όσους επιλέγουν τον Χελμό για την αναψυχή, τη διασκέδαση και την άθλησή τους.

Διεύρυνση του Πάρκου προς τα δυτικά:

Ο αναβατήρας «Ηρακλής» μετακινήθηκε κατά 20 περίπου μέτρα, διευρύνοντας σημαντικά το πάρκο προς την πλευρά της «Θέτιδας».

Ο τερματικός σταθμός του ίδιου αναβατήρα μεταφέρθηκε κατά 20 περίπου μέτρα προς τα πάνω, εκμηδενίζοντας πρακτικά την απόσταση που έχουν να διανύσουν οι φίλοι του πάρκου περπατώντας προκειμένου να βρεθούν στην αφετηρία του.

Το πάρκο έγινε μεγαλύτερο με προοπτικές για καινούρια runs, διαδρομές και πίστες για κόλπα.

Οι φίλοι του snow park κερδίζουν κόπο και χρόνο, αφού φτάνουν γρηγορότερα και χωρίς κόπο στην κορυφή του πάρκου – η αναμονή στον αναβατήρα «Ηρακλής» είναι ελάχιστη έως μηδαμινή.

Παράλληλα λιγοστεύει η ουρά στον αναβατήρα «Θέτις», αφού ο κόσμος του πάρκου θα χρησιμοποιεί πλέον και τον «Ηρακλή».

Η ροή του κόσμου γίνεται γρηγορότερη και περισσότερη, με αποτέλεσμα να είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι του πάρκου, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τουλάχιστον τις διπλάσιες κατεβασιές.

κι’ άλλες φωτογραφίες από τα Καλάβρυτα…

 

gossip_angel