Δώστε γιορτινή νότα …. με “αλμυρά ή γλυκά” ..Χριστουγεννιάτικα ελατάκια” (οδηγίες)!!

1. Xριστουγεννιάτικο έλατο με τυριά και ντοματίνια

 

Κόβετε σε μικρά κυβάκια διαφόρων ειδών τυριά και τα τοποθετείτε σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μια μεγάλη πιατέλα. Κάθε σειρά πρέπει να έχει ένα είδος τυριού. Στολίζετε και μικρά ντοματίνια και κλαράκια δεντρολίβανου.

2. Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με λαχανικά, μπρόκολο, κουνουπίδι, ντοματίνια

 

Ωμά ή λίγο βρασμένα μπουκετάκια από κουνουπίδι, μπρόκολο, λωρίδες κίτρινης πιπεριάς για να δημιουργήσετε ένα αστέρι και μπατονέτες αλμυρές για τον κορμό του δέντρου, τοποθετημένα σε μεγάλη πιατέλα είναι μια τέλεια αρχή ορεκτικών για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

3. Χριστουγεννιάτικα ελατάκι με πέστο και παρμεζάνα

Κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα έλατου σφολιάτα, την ψήνετε και μόλις βγει από τον φούρνο απλώνετε πάνω πέστο και τρίβετε παρμεζάνα.

4. Πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δεντράκι με σούσι 

 

Αν θέλετε κατι πραγματικά πρωτότυπο, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με σούσι ρολς είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Καλύτερα παραγγείλτε τα σούσι αν δεν ξέρετε να τα φτιάχνετε μόνη σας, γιατί δεν είναι κι εύκολη υπόθεση, και τοποθετήστε το δεντράκι με τα σούσι στον μπουφέ σας.

5. Χριστουγεννιάτικο δέντρο με φρούτα 

 

Παίρνετε ένα μήλο, κόβετε κατά πλάτος ένα κομμάτι για να μπορεί να στερεωθεί, κάνετε μια τρύπα στη μέση και βάζετε ένα καρότο. Πάνω στο καρότο βάζετε οδοντογλυφίδες, ώστε να σταθούν τα κομμάτια από φρούτα και τοποθετείτε το ελατάκι στον μπουφέ με τα γλυκά.

6. Μπισκοτένιο χριστουγεννιάτιο δέντρο

 

Περισσότερο διακοσμητικό είναι αυτό το ελατάκι που θα φτιάξετε με μπισκότα σε σχήμα αστεριού, ώστε να φαίνονται οι γωνίες τους.

7. Γλυκάκια με μους σοκολάτας σε ποτηράκια και ανάποδα χωνάκια παγωτού από πάνω

 

Ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας, τοποθετείτε σε μικρά ποτηράκια και από πάνω βάζετε χωνάκια παγωτού ανάποδα!

πηγή: www.womannow.gr