Για όσες έχουμε μπούκλες-μαλλιά…. απίθανα κόλπα για να τα συμμαζεύουμε !!

Δεν μπορείτε με τίποτα να τιθασεύσετε τις μπούκλες σας; Μην ανησυχείτε, έχουμε λύσεις για όλα σας τα προβλήματα.

Απίθανα κόλπα για κορίτσια με σγουρά μαλλιά

Οι άνθρωποι με μπούκλες θα έπρεπε να γεννιόμαστε με οδηγίες χρήσης για τα μαλλιά μας. Θα γλιτώναμε, αν μη τι άλλο, μεγάλη ταλαιπωρία τις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής μας, τότε που οι μαμάδες μας δεν είχαν ιδέα τι πρέπει να κάνουν με τη ζούγκλα στο κεφάλι μας, και τα παιδάκια στο δημοτικό θεωρούσαν φοβερή διασκέδαση να κρύβουν πράγματα στο χάος που είχαμε για μαλλιά.

Μεγαλώσαμε και μάθαμε, όμως, κι είμαστε εδώ για να μοιραστούμε όλη τη σοφία που μας χάρισαν χρόνια και χρόνια πειραματισμών, ακατάλληλων προϊόντων και αποτυχημένων αποπειρών στεγνώματος, ισιώματος, ξεμπερδέματος και λοιπών ευγενών πόθων.

Ξεχάστε τις πετσέτες

Το να τυλίγετε τα μαλλιά σας με πετσέτα μετά το μπάνιο προκαλεί το ίδιο φριζάρισμα με το πιστολάκι. Αν δεν έχετε διαθέσιμο το εξαωράκι που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να στεγνώσουν φυσικά πριν βγείτε από το σπίτι, τυλίξτε τα με ένα βαμβακερό t-shirt αντί για πετσέτα. Το απαλό ύφασμα θα απορροφήσει την υγρασία σε ένα 20λεπτο, χωρίς να καταστρέψει τις μπούκλες σας, και χωρίς να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό.

Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι…


Προσαρμόστε τη φυσούνα, σκύψτε μπροστά όπως στη φωτογραφία, και χρησιμοποιήστε μόνο κρύο αέρα. Και πάλι, όμως, συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι λίγο φριζάρισμα δεν το γλιτώνετε.

Πιάστε τα μαλλιά σας ψηλά πριν κοιμηθείτε

Κάντε μια αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού, και στερεώστε την με ένα μεγάλο ή παλιό ξεχειλωμένο λαστιχάκι, ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή και «τραβάει» τα μαλλιά σας. Αν κοιμάστε ανάσκελα, είναι το καλύτερο κόλπο που μπορείτε να κάνετε για να μην χαλάνε οι μπούκλες σας το βράδυ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σατέν (αντί για βαμβακερές) μαξιλαροθήκες, που δεν «τσαλακώνουν» τα μαλλιά.

Δοκιμάστε το έλαιο καρύδας

Απλώστε το στα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε, σαν μάσκα, και λουστείτε κανονικά το πρωί. Θα μειώσει εντυπωσιακά το φριζάρισμα.

Κάτω τα χέρια!

Το ξέρουμε, είναι πειρασμός, αλλά κανένας άνθρωπος με μπούκλες στην παγκόσμια ιστορία δεν έκανε τα μαλλιά του καλύτερα αγγίζοντάς τα όταν ήταν στεγνά. Πολλώ δε μάλλον, επιχειρώντας να τα ξεμπερδέψει, χτενίσει ή (θεός φυλάξει!) βουρτσίσει οποιαδήποτε άλλη στιγμή πέρα από αυτή αμέσως μετά το λούσιμο –και πριν το στέγνωμα, εννοείται.

Δεν λουζόμαστε τα βράδια!!!

Αυτό είναι προνόμιο των ανθρώπων με ίσια μαλλιά. Αλλιώς θα ξυπνήσουμε (χωρίς παρεξήγηση) …. κάπως έτσι:

πηγή