Διαβάστε και μάθετε τις φετινές τιμές των ακτοπλοϊκών …. για ταξίδια στα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας μας!!

Δείτε πού κινούνται οι τιμές των ακτοπλοϊκών φέτος και ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος να φτάσετε (με ΙΧ ή χωρίς) στο νησί των διακοπών σας.

Πόσο θα μας κοστίσει φέτος να φτάσουμε στο νησί των διακοπών μας; Παρακάτω, συγκεντρώνουμε ενδεικτικές τιμές για τα δημοφιλέστερα νησιά κάθε νησιωτικού συμπλέγματος, από τον Σαρωνικό και τις Κυκλάδες ως την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο, για να έχετε μια ιδέα πού κινούνται αυτό το καλοκαίρι οι τιμές των πλοίων στις ελληνικές θάλασσες.

Επιπλέον, στο τέλος του δημοσιεύματος θα βρείτε και τις δελεαστικότερες «έκτακτες» προσφορές κάθε εταιρίας.

(Σημ: Οι τιμές αφορούν την οικονομική θέση κάθε δρομολογίου και είναι one-way)

Πόσο για Κυκλάδες;

Σύρος: Από Πειραιά αναχωρούν τα πλοία της Blue Star (από 31,50€, 3.30-4 ώρες) και της Hellenic Seaways (από 31€, 3.30 ώρες). Υπάρχει η φθηνότερη επιλογή του Artemis της Hellenic Seaways που αναχωρεί από Λαύριο, κάνει περίπου 5 ώρες διαδρομή ως τη Σύρο και στοιχίζει 19,50€. Στην περίπτωση του Πειραιά, η μεταφορά ΙΧ στοιχίζει 70-71€, και του Λαυρίου 61€.
Μύκονος: Από Πειραιά ξεκινούν Blue Star, Hellenic Seaways και SeaJet (36,50€, 35€ και 59,70€ αντίστοιχα), ενώ από Ραφήνα ξεκινούν Sea Jets και Hellenic Seaways (56,90€ και 49€ αντίστοιχα), αλλά και οι Cyclades Fast Ferries και Golden Star Ferries (29€). Οι τιμές για ΙΧ ξεκινούν από 50€ (Hellenic Seaways).

Σαντορίνη: Οι οικονομικότερες επιλογές είναι τα πλοία των Zante Ferries και Aegean Pelagos τα ναύλα των οποίων στοιχίζουν 39,50€ και 38€ αντίστοιχα, αλλά κάνουν… κοντά στο δεκάωρο να πιάσουν Θήρα. Ακολουθούν Blue Star (από 40€), Sea Jets (από 55,80€) και Hellenic Seaways (από 56€) με γρηγορότερη την τελευταία επιλογή (περί τις 3.45’). Όσο για ΙΧ, οι οικονομικότερες τιμές που εντοπίσαμε είναι των H. Seaways (87,50€).

Πάρος-Νάξος: Φθηνότερη επιλογή από τον Πειραιά, τα πλοία της Blue Star από 34,50-36€ (ΙΧ στα 80€), από Ραφήνα (μόνο για Νάξο) τα Cyclades Fast Ferries από 30€ (ΙΧ στα 65€) και από Λάυριο η Hellenic Seaways από 22-24€, αλλά με… μακρύ ταξίδι περί τις 8 ώρες (ΙΧ στα 65€).

Άνδρος: 19€ και 2 ώρες μακριά από τη Ραφήνα βρίσκεται η Άνδρος, με τα δρομολόγια των Cyclades και Golden Star Ferries (ΙΧ στα 42-43€).

Σίφνος: Ελαφρώς πιο αργά (περί τις 4-5 ώρες ταξιδιού), αλλά οικονομικότερα όλων, τα δρομολόγια της Zante από Πειραιά για Σίφνο στοιχίζουν 36€ (και τα ΙΧ 57,50€). Τα εισιτήρια των υπόλοιπων εταιριών (περί τις 2.30-4 ώρες) κυμαίνονται στα 50-52€.

Οι προσφορές

Αρκετές είναι φέτος οι προσφορές που ανακοίνωσε κάθε εταιρία για τα ακτοπλοϊκά της δρομολόγια. Ακολουθούν οι πιο δελεαστικές:

-Blue Star: Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στα 20€ για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χανιά και Β. Αιγαίο, οικονομική θέση+ΙΧ για Χανιά στα 76€, εκπτώσεις σε καμπίνες και οικογενειακά πακέτα. Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτοκινητού CU, μπορούν με ένα SMS να πάρουν 1+1 εισιτήριο δώρο για οποιοδήποτε δρομολόγιο (εκτός Κρήτης).

-Hellenic Seaways: Νέες οικονομικές θέσεις για Σαρωνικό από 9,20€ και ΙΧ από 23€, για Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Ικαρία από 19€ (ΙΧ από 50€), Β. Σποράδες από 15€ (ΙΧ από 50€). Επιπλέον, ισχύει προσφορά για κατόχους προγραμμάτων κινητής COSMOTE, που με ένα SMS αποκτούν δωρεάν το εισιτήριο της επιστροφής για τα περισσότερα δρομολόγια της εταιρίας.

-ΑΝΕΚ: Ένα εισιτήριο δωρεάν για κράτηση τετράκλινης καμπίνας, 50% έκπτωση σε πολύτεκνους, 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής των ΙΧ, 30% έκπτωση επιστροφής για τα δρομολόγια Ιταλίας, εισιτήρια από 20€ για Χανιά

–Minoan: 20% έκπτωση στα ταξίδια εσωτερικού με επιστροφή, 3+1 άτομο δωρεάν στις γραμμές εσωτερικού για τετράκλινη καμπίνα

–Aegean flying dolphins: 20% έκπτωση στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής για Αίγινα και Αγκίστρι

–NEL lines: Μισή τιμή για ανέργους, φοιτητές και μόνιμους κατοίκους

–Superfast Ferries: Super Οικονομική θέση από 20€ το άτομο για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων ανά δρομολόγιο.

πηγή