Θέλω να μοιάζει στην μητέρα μου….. λένε οι περισσότεροι άνδρες… ξέρεις το γιατί??

Σου έχει τύχει να πηγαίνεις να γνωρίσεις τους γονείς του αγοριού σου, να ανοίγει η πόρτα και να μένεις άφωνη; Η μαμά του μοιάζει τόσο με σένα, ή το αντίθετο, δεν ξέρω πώς να στο θέσω.

Λιγάκι τρομακτικό δεν είναι αυτό; Σίγουρα. Κι όμως εξηγείται επιστημονικά. Γιατί δηλαδή ένας άντρας να θέλει να κάνει σχέση με μια γυναίκα που να μοιάζει τόσο πολύ στη μαμά του;

Εντάξει, γιατί προφανώς θέλει μια «μαμά» για μια ζωή.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έκαναν ερευνητές στη Φινλανδία και στην οποία συμμετείχαν 70 άνδρες και γυναίκες, τα πράγματα έχουν ως εξής, δια στόματος της ψυχολόγου Urszula Marcinkowska:

«Ενώ οι σύντροφοι των γυναικών δεν μοιάζουν σε τίποτα με τους μπαμπάδες τους, οι άνδρες είναι περισσότερο πιθανό να καταλήξουν με γυναίκες που μοιάζουν ανησυχητικά πολύ με τις μητέρες τους».

Η Marcinkowska μας καθησυχάζει λέγοντας ότι όλο αυτό είναι φυσιολογικό καθώς είμαστε προγραμματισμένοι να αναζητούμε συντρόφους που προέρχονται από το ίδιο «είδος». Και ξέροντας καλά ότι η πρώτη αλλά και η πιο στενή επαφή των αντρών είναι αυτή με τη μητέρα τους, εκείνη γίνεται το πρότυπο και για τις σχέσεις τους.

Σίγουρα όμως δεν μιλάμε μόνο για παρόμοια χαρακτηριστικά ή για κοντινή εμφάνιση μόνο. Μιλάμε για κάτι βαθύτερο.

Μια στοργική σχέση μεταξύ μητέρας και γιου είναι η ιδανική βάση για τις ερωτικές του σχέσεις. Ακόμα όμως και όταν αυτή η σχέση δεν είναι καλή, ο άντρας μπορεί να αναζητήσει μια γυναίκα που να μοιάζει με τη μητέρα του θέλοντας υποσυνείδητα να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Πολύ, μα πολύ δύσκολο. Πρέπει πρώτα να λύσει τα θέματά του και όχι να βρει τα θύματά του. Μεγάλη κουβέντα είπα.

πηγή: www.allyou.gr