Μάθε γιατί οι κυλιόμενες σκάλες έχουν οριζόντιες γραμμές.

Είναι από τις πράγματα που ακριβώς επειδή έτσι τα βρήκαμε, έτσι έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε από τη μέρα που γεννηθήκαμε, δεν έχουμε μπει ποτέ στη διαδικασία του «γιατί».

Αν χρησιμοποιείς κυλιόμενες σκάλες, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει το ότι κάθε σκαλί έχει μικρές οριζόντιες γραμμές. Αν σήμερα ξύπνησες με διάθεση να μάθεις το λόγο, είσαι στο κατάλληλο άρθρο.

Ενώ αυτές οι γραμμές προσδίδουν μια αρμονία στο σχεδιασμό τους, ο λόγος που υπάρχουν δεν έχει να κάνει με το design, αλλά με τη λειτουργικότητα αυτού του μέσου.

Καθώς το κάθε σκαλοπάτι της κυλιόμενης φτάνει στο σημείο που γίνεται φλατ – που συνήθως υπάρχει κάτι που μοιάζει με μαύρο βουρτσάκι- καθαρίζεται από κάθε πιθανό σκουπίδι που μπορεί να έχει πέσει στις σκάλες. Αυτές οι οριζόντιες αυλακώσεις σε συνδυασμό με το βουρτσάκι διασφαλίζουν ότι τα πιο επικίνδυνα υλικά δεν θα γλιστρήσουν μέσα στο μηχανισμό ώστε να κάνουν την κυλιόμενη να κολλήσει ή -ακόμα χειρότερα- να καταρρεύσει.

Επιπλέον, είναι κι ένας τρόπος να αποφευχθεί ο κίνδυνος να γλιστρήσεις πατώντας πάνω στη σκάλα (ειδικά αν έχει χυθεί κάποιο υγρό από κάποιον περαστικό).

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς μαζί με κάποιον σε κυλιόμενη σκάλα, έχεις την πληροφορία που χρειάζεσαι για να το παίξεις έξυπνη.

πηγή: www.ladylike.gr