Γιατί η ομορφιά ξεκινάει από τα μάτια: δώσε σχήμα στα φρύδια σου … και φρόντισέ τα!

Ο σκοπός του μακιγιάζ των φρυδιών είναι να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα και σίγουρα το φρύδι σου δεν βγαίνει και τόσο τετραγωνισμένο μπροστά, όσο νομίζεις. Οπότε, πολύ απλά μην το κόβεις έτσι μπροστά.

Ναι όντως οι αισθητικοί και οι makeup artists λένε πως το φρύδι πρέπει να τελειώνει διαγώνια και ελαφρώς προς τα πάνω από την άκρη του ματιού σου, αυτό όμως δεν ισχύει και για όσες δεν βγάζουν καθόλου τρίχες προς τα κάτω. Δεν θέλουμε να φαίνεται ότι υπάρχει μόνο μολύβι σε εκείνο το σημείο.

Ακόμη και αν θέλεις να ακολουθήσεις την τάση της μόδας, που μας παροτρύνει να μην βγάζουμε και πολύ τα φρύδια μας και να τα αφήνουμε πιο χοντρά, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τους δώσεις και ένα Α σχήμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήσεις έτσι ανεξέλεγκτα, απλά όλα να γίνονται με μέτρο.

Εφόσον αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις σκιά και μολύβι για να τα γεμίσεις, θα πρέπει να το κάνεις προσεκτικά ώστε να μην αφήσεις κενά και δείχνουν σαν να είναι κομμένα.

Αν όμως θέλεις περισσότερες συμβουλές για το πως μπορείς να το κάνεις σωστά, αυτά τα τρία άρθρα θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις:

Το highlighter καθορίζει ακόμη πιο πολύ το σχήμα και δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα, σαν μόλις να τα βγάλαμε και γι αυτό υπάρχει η φωτεινή γραμμή. Μην το παρακάνεις όμως και το κάνεις να φαίνεται άσπρο πάνω και κάτω από τα μάτια σου, γιατί θα τραβάει όλη την προσοχή εκεί.

Εντάξει εδώ νομίζω πως τα λόγια περισσεύουν, κάνει μπαμ και είναι απίστευτα αντιαισθητικό και κακόγουστο και όπως καταλαβαίνεις ακόμη χειρότερο αν τα μαλλιά σου είναι ξανθά. Απλά μην το κάνεις για κανέναν λόγο!

Όταν κάνεις το κόψιμο κυρίως στο κάτω μέρος, με το μολύβι, φρόντισε μετά να αναμείξεις το χρώμα με αυτό της σκιάς που θα βάλεις μετά, ώστε να μην ξεχωρίζει η γραμμή.

Πέρα από το βάψιμο θα πρέπει να φροντίσεις και να τους δίνεις σχήμα, χτενίζοντας τα και κουρεύοντας τα για να μην πετάνε οι τρίχες δεξιά και αριστερά. Όσο πιο πολύ τα περιποιείσαι τόσο πιο όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα σου!

Είμαι σίγουρη ότι αυτά είναι εύκολα και μπορείς να τα εφαρμόσεις.

πηγή