Νιώθεις πως κρύωσες???? 4 κόλπα για να γίνεις γρήγορα “περδίκι”!!

Το Σαββατοκύριακο παρασύρθηκες λιγάκι παραπάνω και σήμερα από το πρωί αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά. Σα να κρυώνεις, σα να φτερνίζεσαι, σα να ψάχνεις για χαρτομάντιλα και γενικά η διάθεσή σου είναι «πεσμένη». Η όλη περιγραφή θυμίζει κρύωμα για αυτό πρέπει να λάβεις γρήγορα δραστικά μέτρα για να μην μείνεις μέρες κάτω από το πάπλωμα αγκαλιά με ένα θερμόμετρο.

  1. Κάνε ένα πολύ ζεστό-καυτό δηλαδή- ντους. Η θερμοκρασία αυτή είναι ιδανική και για τις κρυάδες αλλά και σε περίπτωση που βήχεις. Απλά φρόντισε μετά να βάλεις πολύ ζεστά ρούχα ή πιτζάμες.
  1. Φτιάξε μία κοτόσουπα ή κρεατόσουπα. Το τέλειο φαγητό για τις ημέρες που αισθάνεσαι άρρωστη –ή έχεις hangover-. Θεωρείται το καλύτερο γιατρικό.
  1. Πιες ένα ζεστό ρόφημα. Αντικατέστησε, για αυτό το 24ωρο τουλάχιστον, τον καφέ σου με ένα ζεστό τσάι ή χαμομήλι. Ρίξε μέσα λίγο μέλι και μερικές σταγόνες λεμονιού. Και το τζίντζερ θεωρείται ιδανικό για αυτήν την περίπτωση.
  1. Ξεκουράσου. Επέστρεψε οπωσδήποτε νωρίς στο σπίτι και ξάπλωσε να ξεκουραστείς. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τον οργανισμό σου.

Αν δεις πως τα συμπτώματα συνεχίζουν, μην διστάσεις να τηλεφωνήσεις τον γιατρό σου για να σου χορηγήσει την ανάλογη θεραπεία.

πηγή: www.queen.gr