Πρόσθεσε τις ακόλουθες επιλογές στο καθημερινό σου τραπέζι για να σε κάνουν ευδιάθετο!!

Αν υπήρχαν τροφές που αδυνάτιζαν ή έφερναν την ευτυχία, προφανώς θα υπήρχαν ουρές στα καταστήματα για να τις αγοράσουν. Επιστημονικές όμως έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν τροφές που αν καταναλωθούν ωφελούν σημαντικά τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία.

Αυτό που επισημαίνουν οι επιστήμονες, είναι να μην επικεντρωθούμε σε μία μαγική τροφή που τα κάνει όλα, αλλά να προτιμήσουμε μια ποικιλία υγιεινών  τροφών και να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή που θα προσφέρει ευτυχία, χαρά, χαμόγελα και θα μειώσει τα σημάδια της κατάθλιψης και τους άγχους.

Πρόσθεσε τις ακόλουθες επιλογές στο καθημερινό σου τραπέζι για να χαμογελάς συχνότερα:

–        Μαύρη σοκολάτα καθώς λόγω του μαγνησίου που περιέχει, έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

–        Σπανάκι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε σίδηρο, προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό και επιδρά θετικά στην διάθεση.

–        Γιαούρτι  γιατί μπορεί και να ανακουφίσει άμεσα από την βαρυστομαχιά, να λειτουργήσει ως λιποδιαλύτης και τα προβιοτικά του συστατικά ανεβάζουν την διάθεση.

–        Καφές  γιατί ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα χαρίζοντας άμεσα ευεξία στον οργανισμό.

–        Σολομός και γενικά τα λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλες, πέστροφες, τόνος και μύδια με τα Ω 3 λιπαρά τους οξέα ενισχύουν και την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη του οργανισμού.

–        Μέλι αφού περιέχει σίδηρο και μαγγάνιο για την καταπολέμηση του άγχους.

–        Πράσινο τσάι γιατί μπορεί και να σε ηρεμήσει ενώ είναι και φυσικό αντιοξειδωτικό.

–        Μακαρόνια που μπορεί σε μεγάλες ποσότητες να σε παχύνει, αλλά αν ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή σου προσφέρουν αρκετούς υδατάνθρακες που και βελτιώνουν την διάθεση και μειώνουν τον θυμό ή την απογοήτευση.

–        Καρύδια που είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή Ω 3 λιπαρών οξέων που βοηθούν τους νευροδιαβιβαστές να λειτουργούν σωστά.

–        Αυγά γιατί εκτός από πρωτεΐνη προσφέρει και βιταμίνη Β12 και χαρακτηρίζεται ως αντικαταθλιπτική τροφή.

 

πηγή