Το τέλειο σιροπιαστό γλυκό: πολίτικο σάμαλι (sambali).

Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες baking powder ανακατεμένες σε λίγο χυμό πορτοκάλι
1 φλ. γάλα
2 φλ. γιαούρτι
1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
Σιρόπι:  
  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • Μπόλικο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα και το ράντισμα[/box]

Πως το φτιάχνουμε:
Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 30 cm και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα
Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο 1o ράφι, προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι χωρίς να ανακατέψουμε, με μισοσκεπασμένο καπάκι
Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις αφρίσει
Μόλις γίνει το γλυκό, το αλείφουμε με πινέλο με μπόλικο βούτυρο
Σιροπιάζουμε όταν κρυώσει λίγο
Το σιρόπι πρέπει να το πιεί όλο
Είναι το ωραιότερο σάμαλι που έχω φάει.

Συνοδεύστε το με παγωτό καϊμάκι (το καλοκαιράκι και όχι μόνο)!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σάμαλι Πολίτικο

  • Vivian Savvaki Koutoulas

    To siropi pos prepei na eine Hliaro-zesto-n kauto -?then mas eipate !!!

  • ΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ

    Δεν βλέπω σχόλια εφαρμογής. Μου φαίνεται πιο πιθανό για “μπλάστρι” για κανένα καλόγερο. Οι λόγοι είναι δύο: 1) ότι το baking powder δεν ανακατεύεται και μάλιστα με υγρό και 2) το μείγμα πρέπει να μείνει τουλάχιστον δύο ώρες πριν μπει στον φούρνο.