Τραχανόσουπα βελουτέ – μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή!!

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 5-6 πατάτες
  • 3-4 ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμμάρια τραχανά
  • 3 κόκκινες πιπεριές γλυκές
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
 Εκτέλεση
  1. Βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια μαζί με τον χυμό ντομάτας και αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνετε σταδιακά τον τραχανά και λίγο αλάτι και ανακατεύετε διαρκώς για να μην κολλήσει.
  3. Τον αφήνετε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει χυλός.

πηγή:   www.patrasevents.gr

  • Κατερίνα Γιακουμάκου

    εγώ θα έβαζα και λίγο φρυγανιστό ψωμί σίκαλης, και απλό Κρις Κρις θα το κάνει πιο χορτασικό! Αυτό το γεύμα μου θυμίζει παιδικά χρόνια!<3