Κεφτεδάκια με πατάτες έτοιμα σε 50′

  1. Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τόσο καλά που να είναι πια σε ίνες το κρέας στο μείγμα.
  2. Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο
  4. Την επόμενη προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 200° C στον αέρα.
  5. Φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας που και που με λίγο λάδι πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψάκια που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα
  6. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  7. Μετά από 20 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε προαιρετικά με τζατζίκι.

Πηγή: akispetretzikis.com