Τρόποι που θα χρησιμοποιήσεις … προκειμένου να βοηθήσεις το παιδάκι σου να εγκαταλείψει την πάνα!!!

ΕΤΣΙ θα προετοιμάσεις το παιδί να… εγκαταλείψει την πάνα

1. Αποφασίστε ποιες λέξεις θα χρησιμοποιείται για να περιγράψετε την τουαλέτα και προσπαθήστε να τις τηρείτε. Για παράδειγμα πιπί, τσίσα, γιογιό. Να έχετε στο νου σας ότι το παιδί θα χρησιμοποιήσει τις λέξεις αυτές και παρουσία άλλων και για το λόγο αυτό πρέπει να τις επιλέξετε αισθητικά.

2. Πριν ξεκινήσετε την εκπαίδευση, αλλάζετε συχνά τις πάνες ώστε το παιδί να συνηθίσει να είναι στεγνό.

3. Ζητήστε από το παιδί σας να διαλέξει το γιογιό του. Για ξεκίνημα είναι προτιμότερο να αγοράσετε γιογιό που είναι πιο εύκολο στη χρήση από ότι τα διάφορα πρόσθετα καλύμματα τουαλέτας.

4. Βάλτε το γιογιό σε ένα μέρος με  για το παιδί.

5. Ενθαρρύνετε το παιδί να καθίσει στο γιογιό του, με όλα του τα ρούχα, και να κοιτάζει βιβλία ή να παίζει με τα παιχνίδια του.

6. Μιλήστε στο παιδί σας για την εκπαίδευση τουαλέτας, χρησιμοποιώντας βιβλία ή βίντεο.

7. Κάντε απλά τρικ, πχ. τρέξιμο προς το γιογιό, ιδιαίτερα μετά την πρωινή αφύπνιση ή μετά το μεσημεριανό γεύμα, τότε που πιθανόν η τάση προς αφόδευση να είναι εντονότερη.

 8. Τοποθετήστε μια λερωμένη πάνα στο γιογιό για να καταλάβει πια είναι η χρησιμότητα του.

9. Ενθαρρύνετε το παιδί να σας λέει πότε θέλει να πάει στο γιογιό. Αναγνωρίστε τα σημάδια που θέλει να δείξει το παιδί «κουβάριασμα» ή «κράτημα της πάνας». Επιβραβεύστε το όταν κάτσει στο γιογιό. Να είστε υπομονετικοί γιατί μπορεί να πάρει ημέρες ή εβδομάδες πριν την επιτυχία. Και να θυμάστε τα γυρίσματα στην αρχική κατάσταση, είναι συνήθη.

10. Μην τιμωρείτε και μην μιλάτε άσχημα στο παιδί, εάν υπάρχουν «ατυχήματα».

11. Επιτρέψτε στο παιδί να ξαναφορέσει την πάνα του και να αναβάλλει το κάθισμα στο γιογιό, εάν το επιθυμεί.

12. Χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα ή άλλα αγαπημένα του, για επιβράβευση.

13. Όταν καταφέρει να χρησιμοποιήσει το γιογιό, μπορεί να περάσει στην κανονική λεκάνη της τουαλέτας χρησιμοποιώντας ένα σκαλοπατάκι. Το σκαλοπατάκι λειτουργεί ως μοχλός και βοηθάει την κένωση. Επίσης μπορεί να κάνει το παιδί να νοιώθει σταθερό όταν κάθεται στην λεκάνη.

πηγή