Από την πάνα στο γιογιό………πως να το πετύχουμε εύκολα και ανώδυνα!!

5 τρόποι για να γίνει η μετάβαση παιχνίδι……..

Γνωρίζατε ότι ένα παιδί αποχωρίζεται την πάνα του στην ηλικία των 3ων ετών; Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με το 50% άλλων παιδιών στις Ευρωπαϊκές χώρες που μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το γιογιό μόλις γίνουν ενός έτους.

Πώς όμως ένα παιδί θα αποχωριστεί την πάνα του εύκολα και γρήγορα;

1. Το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο
Αν πάρετε απόφαση να αποχωριστείτε την πάνα, κάντε το, το καλοκαίρι καθώς είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν φοράνε πολλά ρούχα και αν συμβεί κάποιο «ατυχηματάκι», δεν θα έχετε στρωμένα χαλιά.

2. Το παιδί πρέπει να είναι έτοιμο

Αν την ίδια περίοδο έχετε «κόψει» και την πιπίλα, τότε θα δυσκολευτείτε πολύ να «κόψετε» και την πάνα. Καλό θα είναι να αποχωρίζετε το μικρούλι σας ένα πράγμα κάθε φορά. Οπότε εστιάστε στην πάνα και αφήστε την πιπίλα για μετά τα Χριστούγεννα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος.

3. Θα σας μιμηθεί
Τοποθετήστε το γιογιό στον χώρο της τουαλέτας. Και αφήστε το να σας ακολουθεί τη στιγμή που πάτε εσείς στην τουαλέτα. Εξηγήστε του, τι πρέπει να κάνει και πώς.

4. Μην το μαλώσετε
Σε περίπτωση που το μικρό σας «τα κάνει» στο πάτωμα δεν χρειάζεται πανικός και πάνω από όλα δεν χρειάζονται φωνές. Με τις φωνές θα καταφέρετε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Εξηγήστε του ότι θα πρέπει να τρέχει στην τουαλέτα κάθε φορά που θέλει να κάνει τσίσα ή κακάκια.

5. Υπενθυμίστε του να πάει στην τουαλέτα
Τα παιδιά πολλές φορές απολαμβάνουν το παιχνίδι τους, που είναι αδύνατο να το αφήσουν στη μέση για να πάνε στην τουαλέτα. Πριν αρχίσετε το παιχνίδι, πριν κάτσετε για φαγητό, πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι, υπενθυμίστε του ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα. Την ίδια διαδικασία ακολουθήστε και πριν βγείτε από το σπίτι.

Με τις παραπάνω συμβουλές μας, σίγουρα το βλασταράκι σας θα αποχωριστεί την πάνα του πολύ εύκολα.

 

πηγή: www.mothersblog.gr