Ο καφές και το κρασί και τα δύο εξίσου ευεργετικά για την υγεία του εντέρου!!

Η υγεία των εντέρων έχει αποτελέσει ένα σημαντικό θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να επαινούν τα προβιοτικά συμπληρώματα και τις τροφές όπως το γιαούρτι, καθώς τους κρατούν ρυθμισμένη τη λειτουργία των εντέρων.

Τώρα, μία έρευνα έρχεται να προσθέσει και κάποια όχι τόσο αναμενόμενα ποτά στη λίστα: το τσάι, τον καφέ και το κρασί.
Και δεν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Magazine, οι άνθρωποι που πίνουν καφέ, τσάι και κρασί έχουν πιο υγιείς και διαφορετικές κοινότητες μικροβίων στις εντερικές τους οδούς.
Οι ερευνητές, που εξέτασαν περισσότερους από 1.100 συμμετέχοντες, ανακάλυψαν ότι η μεγαλύτερη ποικιλία σε μικρόβια του εντέρου σχετίζεται με την καλύτερη γενική υγεία(ειδικά στις διαταραχές της διάθεσης, την παχυσαρκία και άλλες ασθένειες όπως το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου).
Κάθε φορά που πίνεις καφέ, τσάι ή κρασί, προωθείς νέα μικρόβια στο σύστημά σου και με αυτό τον τρόπο δημιουργείς ποικιλομορφία.
Οπότε, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να καταναλώνεις λίγο γιαούρτι καθημερινά, αλλά να θεωρείς και το βραδινό ποτήρι κρασιού σαν άλλο ένα κομμάτι της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής σου.

πηγή: www.shape.gr