Ένα μενταγιόν…. τελείως αλλοίωτικο από τ’ άλλα….. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε μ’αυτό!!

Μοιάζει με μενταγιόν…… αλλά δεν είναι!!!

Μια συσκευή που εμφανισιακά θυμίζει μενταγιόν και μπορεί να καταγράφει τη φωνή του ομιλητή και να τη μετατρέπει σε αρχείο κειμένου ανέπτυξαν Ουκρανοί προγραμματιστές.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Senstone δημιούργησαν προγραμματιστές από το Λβιβ και το Κίεβο, και αυτό που κάνει είναι να μετατρέπει τη φωνή και ομιλία του χρήστη σε αρχεία που καταχωρούνται στο τηλέφωνο ή tablet του. «Είναι σχετικά μικρό. Ηχογραφεί τη φωνή σας όταν το πατήσετε και τη μετατρέπει σε σημειώσεις κειμένου. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορεί να λειτουργεί παντoύ, μπορείτε να το κάνετε εν κινήσει ενώ περπατάτε, οδηγάτε, πάτε εκδρομή, όταν τα χέρια σας είναι απασχολημένα ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση» λέει ο Ναζάρ Φεντόρτσουκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Senstone.

«Το Senstone είναι σαν μια “εξωγήινη” πέτρα που καταγράφει τις σκέψεις σας και αποθηκεύει τη στιγμή που σας έρχεται μια ιδέα και έχετε λίγο χρόνο για να την καταγράψετε» λέει ο Γιούρι Κιρίλιφ, σχεδιαστής του Senstone.

Ο χρήστης πατά ένα κουμπί και κάποιες μικροσκοπικές LED αναβοσβήνουν για να δείξουν πως λαμβάνει χώρα καταγραφή. Δεύτερο πάτημα του κουμπιού σταματά την ηχογράφηση, ενώ εφαρμογή στο τηλέφωνο του χρήστη συγχρονίζεται αυτόματα με το Senstone μέσω Bluetooth. Τα ηχητικά αρχεία κατεβάζονται και η ομιλία αυτόματα μετατρέπεται σε κείμενο.

Η συσκευή μπορεί να αναγνωρίζει 12 γλώσσες, περιλαμβανομένων ουκρανικών και αγγλικών. Καμπάνια στο Kickstarter που ολοκληρώθηκε στο τέλος του Φεβρουαρίου συγκέντρωσε με ευκολία τα 50.000 δολάρια που ζητούσαν οι δημιουργοί της.

πηγή: www.naftemporiki.gr