Ένα ταξίδι σε ρομαντικές πόλεις – με μαγευτικές εμπειρίες μέσα από αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες!!

Ετοιμάσου για ένα ταξίδι ρομαντικό σε όμορφες πόλεις, υπέροχες χώρες και μαγευτικές εμπειρίες, μέσα από αγαπημένες ταινίες! Πες μου, πόσες φορές δεν ονειρεύτηκες ταξίδια βλέποντας μια ταινία;

Γι’ αυτό, μέρες που είναι, επέλεξα 6 ρομαντικούς προορισμούς, όχι έτσι τυχαία, αλλά επειδή εκεί γυρίστηκαν υπέροχες ταινίες!

Παρίσι

480756921

Το προφανές. Το Παρίσι είναι μια κούκλα και έχει πολλές ρομαντικές γωνιές: μαγικές γέφυρες, ένα ατέρμονο ποτάμι, σοκάκια μεθυστικά στη Μονμάρτη και το Quartier Latin, υπέροχα πάρκα, τρυφερά cafe… Στο Παρίσι επίσης γυρίστηκε το Before Sunset, ξέρεις, η δεύτερη ταινία της Before Trilogy, εκεί που τα βρήκανε και επέλεξαν να είναι για πάντα μαζί ο Jesse και η Celine! Στην πόλη του φωτός φυσικά γυρίστηκαν ένα σωρό άλλες ρομαντικές ταινίες, όπως το French Kiss, το Midnight in Paris, το Amelie, το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι… Ταινίες που μας ταξίδεψαν στη γαλλική πρωτεύουσα και μας έκαναν να ερωτευθούμε για πάντα… τον έρωτα.

Λας Βέγκας

174460765

Το ξαφνικό. Θα μου πεις οι περισσότερες ταινίες που γυρίστηκαν στο Vegas έχουν να κάνουν με τζόγο και hangovers. Ναι. Σε όλες όμως ανεξαιρέτως κάποιοι μεθάνε (από έρωτα) και παντρεύονται σε ένα chapel με παπά τον Elvis! Κι αν αυτό δεν είναι ρομαντικό, τι είναι; Όλες αυτές οι ταινίες με έκαναν να θέλω να παντρευτώ στο Vegas. Μια ταξιδιάρα ψυχή πού αλλού θα ήθελε να παντρευτεί άλλωστε;

Μάνη

465992883

Το ελληνικό. Τελικά, δεν παντρεύτηκα στο Las Vegas. Παντρεύτηκα πλάι στη θάλασσα και μια μέρα μετά, φύγαμε για Μάνη! Εκεί που γυρίστηκε το τελευταίο κομμάτι της αγαπημένης μου ρομαντικής τριλογίας, το Before Midnight. Και μάλιστα, την ίδια περίοδο που γίνονταν τα γυρίσματα! Jesse και Celine δεν είδαμε, και δεν χωρούσαν άλλωστε. Γιατί εκεί έζησα τις πρώτες μου μέρες ως παντρεμένη και θα είμαι για πάντα ερωτευμένη με εκείνα τα υπέροχα, κατακόκκινα ηλιοβασιλέματα και φυσικά με τον άντρα μου 🙂

Νέα Υόρκη

153734070

Το καινούργιο. Η Νέα Υόρκη μέχρι τη δεκαετία του ‘90 ήταν μόνο για περιπέτειες και αστυνομικά θρίλερ. Μετά, ήρθε το Άγρυπνος στο Seattle και εκείνη η ρομαντική συνάντηση στο Empire State Building, μίμηση-θύμηση της αντίστοιχης σκηνής του An affair to remember. Και κάπως έτσι η The City ξαναέγινε ρομαντική, όπως ήταν και το 1957. Και μετά ήρθε το New York I love you, το You’ve got mail, το Down with Love και αναρίθμητες ρομαντικές κομεντί που μας ταξιδεύουν σε γλυκές βόλτες στο πάρκο την Άνοιξη, τρυφερά road trips στα Hamptons το καλοκαίρι και αξέχαστα dog sledge rides στην 5η Λεωφόρο τον Χειμώνα!

Βιέννη

526634871

Το αριστοκρατικό. Λίγο τα παλάτια, λίγο οι κήποι τους, λίγο το luna park Pratter όπου φιλήθηκαν για πρώτη φορά ο Jesse και η Celine στο Before Sunrise (ναι, ναι, της γνωστής τριλογίας…) Λίγο το τρένο της Βιέννης που με πήγε στο (πιο ρομαντικό δεν υπάρχει) Hallstatt και τα τρυφερά βαλς με τον άντρα μου στους δρόμους, δεν ήθελα και πολύ για να βάλω τη Βιέννη στη ρομαντική μου λίστα. Άλλωστε, μια πόλη τόσο φιλική και ήσυχη, μια πόλη τόσο ασφαλής που περπατιέται άνετα κάθε ώρα της ημέρας, είναι σούπερ για ερωτευμένα ζευγαράκια!

Ιρλανδία

486600675

Το όνειρο. Ήσυχοι άνθρωποι, μαγευτική φύση, κάστρα βγαλμένα από μια άλλη εποχή, πιο ρομαντική, μικρά, ζεστά σπιτάκια με πολύχρωμες αυλές πνιγμένες στα λουλούδια και μια ταινία που μας ταξίδεψε εκεί κάτω από τις πιο ρομαντικές συνθήκες: το PS I love you, με τη Hilary Swank να αναζητά ξανά τον έρωτα στην πηγή του, την Ιρλανδία.

Μετά από αυτό, εγώ είμαι έτοιμη να ετοιμάσω βαλίτσες και να φύγω. Εσείς;

πηγή