Γάλα αμυγδάλου…. και πως να το φτιάξω μόνη μου!!

Πήρατε τη μεγάλη απόφαση να απομακρύνετε από τη διατροφή σας το ζωικό γάλα. Όμως, η διατροφή και γενικότερα, η καθημερινότητα ενός ανθρώπου χρειάζεται πολύ περισσότερες φορές το γάλα, από όσες μπορείτε να φανταστείτε. Η λύση είναι πολύ απλή και μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας, στην κουζίνα σας και λέγεται γάλα αμυγδάλου.

διαβάστε μία πολύ απλή  συνταγή.

Συστατικά:

  • 1/2 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα, εμποτισμένα με νερό για 6 έως 8 ώρες (στη συνέχεια τα στραγγίζετε).
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα.
  • 1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη, ή 2 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι.

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μία λεία μάζα. Περάστε το μείγμα  από ένα σουρωτήρι. Αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για μέχρι και 36 ώρες.

πηγή: www.entertv.gr