Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου και Νέγκα στο «PassPort Κεραμεικός»

«Κάθε μας παράσταση θέλουμε να είναι μια γιορτή» λένε η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα… Κι είναι από τις λίγες φορές που προαισθάνεσαι ότι η υπόσχεση θα βγει αληθινή. Όχι μόνο γιατί ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι (στην επιμέλεια συνεργάζεται η Μαργαρίτα Μυτιληναίου ) ή γιατί η εννιαμελής μπάντα μπορεί να κάνει διασκευαστικά θαύματα, αλλά και γιατί οι τρεις γυναίκες μπαίνουν με φόρα σ’ αυτήν τη συνεργασία: η Γαλάνη παρουσίασε σε sold-out συναυλίες το Chronos Project, το οποίο κυκλοφορεί από το label The In Sound, η Τσαλιγοπούλου έκανε μια θαυμάσια σειρά εμφανίσεων με τους Bogaz Musique, ενώ το ταλέντο της Νέγκα αναγνωρίζεται εκ νέου χάρη στους δύο δίσκους με τον Θέμη Καραμουρατίδη, το «Καινούριο φιλί» και τον πρόσφατο «Τελευταίο εαυτό» (στη Feelgood Records ).

Η Γαλάνη περιγράφει το πρόγραμμα λέγοντας ότι «διαλέξαμε τραγούδια που έρχονται από το παρελθόν, μας παίρνουν από το χέρι και μας πηγαίνουν “μπροστά”, στο μέλλον. Σε ένα μέλλον όπου αυτές οι αξίες μάς είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Εμείς είμαστε εδώ για να τις υπενθυμίζουμε και να τις προβάλλουμε». Η Τσαλιγοπούλου αναφέρει ότι «με μια τέτοια παρέα βρίσκω την ευκαιρία να ξανατραγουδήσω με την καρδιά μου το λαϊκό τραγούδι που τόσο αγαπώ» και η Νέγκα δίνει το γενικό ύφος σημειώνοντας ότι «με τη Δήμητρα και την Ελένη φτιάχνουμε μια παράσταση που θέλω να μοιάζει με τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια των παιδικών μου χρόνων».

Τις τρεις καλλιτέχνιδες θα συναντάμε στο «PassPort Κεραμεικός» κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 20/2, για οκτώ (αρχικά προγραμματισμένες ) παραστάσεις.

Passport Κεραμεικός:  Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Κέντρο

πηγή