Γεμιστά πορτοκάλια με σοκολάτα ganache…. τα υπέροχα!!

Φτιάξτε ένα ιδιαίτερο γλυκάκι για όλες τις ώρες! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή!

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

 Για 2-4 άτομα

225 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 πορτοκάλια κομμένα στη μέση και καθαρισμένα από τη σάρκα τους

Εκτέλεση

Για τα πορτοκάλια
Σε ξύλο κοπής κόβετε τα πορτοκάλια στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε ολόγυρα την σάρκα τους. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα από τα πορτοκάλι και αφήνουμε στην άκρη για το γέμισμα.

Για τη γκανάζ

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.

Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει.

Για τη συναρμολόγηση

Τοποθετούμε τις κούπες από τα πορτοκάλια μέσα σε φόρμα για μάφινς (αυτό το κάνουμε για να σταθεροποιήσουμε τα πορτοκάλια. Στη συνέχεια γεμίζουμε τις κούπες από τα πορτοκάλια με τη σοκολάτα γκανάζ και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες. Τέλος αφαιρείτε από το ψυγείο και κόβετε σε φέτες.

καλή επιτυχία

πηγή: http://masternews.gr/