Τρουφάκια εύκολα, με 2 μόνο υλικά… (ιδιαίτερα για τους λάτρεις της ινδικής καρύδας)!!

Ένα γλυκάκι πολύ πολύ εύκολο και υγιεινό, για τα παιδάκια μας  και όχι μόνο….

Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της ινδικής καρύδας, τρουφάκια που φτιάχνονται κυριολεκτικά σ’ ένα λεπτό..

ΥΛΙΚΑ

Δύο σακουλάκια ινδική καρύδα τριμμένη.

Ένα γάλα ζαχαρούχο.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Ανοίγουμε το γάλα το βάζουμε σε μία λεκανίστσα (σε μέγεθος ώστε να έχουμε το περιθώριο να  αναμίξουμε τα υλικά μας) και απλώς αδειάζουμε μέσα το ένα σακουλάκι και λίγο ακόμη από την τριμμένη καρύδα (τόση καρύδα όσο να μην κολλάει το υλικό στα χέρια και να πλάθεται).  Το αναμιγνύουμε καλά μέχρι να γίνει μία ενιαία μάζα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ωρίτσα.

Τέλος

Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε το υλικό μας σε μικρά μπαλάκια (το μέγεθος που ο καθένας προτιμά). Κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στην τριμμένη καρύδα έτσι ώστε να τα καλύψει γύρω-γύρω….

Τα χιονισμένα τρουφάκια μας είναι έτοιμα…  τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο για να μην λιώνουν και χάνουν το σχήμα τους.

Εάν θέλει κάποιος, μπορεί τα τρουφάκια αυτά αντί να τα καλύψει με την καρύδα, να τα ρίξει μέσα σε τρούφα σοκολάτα και να τα επικαλύψει μ’αυτή.     Είναι επίσης εύγευστα και όμορφα οπτικά.

gossip_angel