Life in Progress, Η Γκιλέμ αποχαιρετά το κοινό της

Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινά με την αποχαιρετιστήρια παράσταση της Σιλβί Γκιλέμ στο Ηρώδειο, στις 3 και 4 Ιουνίου. Το «Life in Progress» μας φέρνει μπροστά σε μια «στιγμή» που δεν συμβαίνει κάθε μέρα, μπροστά σε ένα θέαμα που κάποιοι τυχεροί θαυμαστές της Σιλβί Γκιλέμ σε Ανατολή και Δύση, σε Βορρά και σε Νότο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Με αυτή την παράσταση η Σιλβί Γκιλέμ, μια από τις μεγαλύτερες χορεύτριες της εποχής μας –πέρα και πάνω από οποιοδήποτε «είδος»–σφραγίζει την 35χρονη καριέρα της σε ηλικία πενήντα ετών. Με τη σπουδαία αποφασιστικότητα που τη διακρίνει σε ό,τι κι αν κάνει, θα ερμηνεύσει χορογραφίες αγαπημένων της χορογράφων στο Ηρώδειο.

Το πρόγραμμα του «Life in Progress», που παίζεται αυτήν τη στιγμή στο Sadler’s Wells του Λονδίνου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει, περιλαμβάνει το σόλο «Τechne» σε χορογραφία του Άκραμ Καν, το «Duo» του Ουίλιαμ Φορσάιθ που φέρνει μαζί στη σκηνή τους Μπριγκέλ Γκιόκα και Ρίλεϊ Γουάτς, το ντουέτο της Σιλβί και της Εμανουέλα Μοτανάρι στο «Here & After» του Ράσελ Μάλιφαντ και, τέλος, το συγκινητικό σόλο «Bye» του Ματς Εκ. Δεν θα μπορούσε να μας αποχαιρετήσει με έναν λιγότερο εκφραστικό τρόπο!