Κέϊκ με μπανάνες … ανάποδο που σερβίρεται με σος σοκολάτας, η γεύση στο μεγαλείο της!!!

Ένα αφράτο και μαλακό κέικ που σερβίρεται με ζεστή σος σοκολάτας. –

Μπανάνες
Λιώνουμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Κόβουμε τις μπανάνες κάθετα στη μέση και τις βάζουμε στο ταψί. Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να παγώσει το βούτυρο. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ.

Κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τους σπόρους της βανίλιας ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα και το γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε μια σήτα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τη ζεστή σος σοκολάτας.

Ζεστή σος σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε τη σος ζεστή πάνω από κάθε κομμάτι κέικ. Όταν παγώσει θα σφίξει, γι’ αυτό, αν χρειαστεί, τη ζεσταίνουμε ξανά σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

πηγή: www.steliosparliaros.gr