Κέϊκ σοκολάτας με πορτοκάλι…. ένας εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεως!!

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 2 πορτοκάλια
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 3/4 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας Cointreau ή Grand Marnier

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C.

Τοποθετήστε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό, βράστε και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 1-1 1/2 ώρες. Αφήστε τα να κρυώσουν, ανοίξτε τα και αφαιρέστε τους σπόρους εάν υπάρχουν.

Τοποθετήστε τα πορτοκάλια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το μείγμα.

Αλείψτε με βούτυρο ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετήστε πάνω και χαρτί λαδόκολλας. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά ή μέχρι το πιρούνι να βγαίνει καθαρό από τη μέση του κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βγάλουμε από το ταψί.

Τοποθετούμε τα υλικά για την επικάλυψη σε ένα μπολ που προστατεύεται από τη θερμότητα πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει.

Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως.

Ρίξτε πάνω από το κέικ και γαρνίρετε με πορτοκάλια.

πηγή: ipop.gr