Τα καλοκαιρινά φρουτάκια …. οι θρεπτικές τους αξίες και …. οι θερμίδες τους!!! (μάθε πόσες έχουν ανά μερίδα)

Πόσες θερμίδες έχουν τα πιο γνωστά καλοκαιρινά φρούτα

 Τους καλοκαιρινούς μήνες  τα φρούτα έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι δροσερά, γευστικά και τα λαχταράμε πολύ περισσότερο από το χειμώνα, φτάνοντας πιο εύκολα τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών που απαιτούνται καθημερινά.

Πόσες θερμίδες έχει όμως το καθένα από αυτά και πόσο είναι το ιδανικό να τρώμε;

Τα περισσότερα φρούτα δεν είναι απαλλαγμένα από θερμίδες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα, αυτό όμως που πρέπει πρώτιστα να έχετε στο μυαλό σας είναι το γεγονός ότι είναι τόσο πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά,

Δείτε παρακάτω πόσες θερμίδες έχουν μερικά από τα πιο γνωστά…

Καρπούζι

To καρπούζι αποτελείται κατά 5% από σάκχαρα, περιέχοντας 10 γραμμάρια σάκχαρα, λιγότερα από ό,τι περιέχουν τα περισσότερα φρούτα, ενώ οι θερμίδες του φτάνουν τις 30 ανά 100 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 50, αν φάτε μια ολόκληρη φέτα καρπούζι

Πεπόνι

Το πεπόνι κατέχει μια θέση ανάμεσα στα πιο θρεπτικά φρούτα, εξασφαλίζοντας την υγεία των ματιών μας. Τα σάκχαρά του είναι λίγο λιγότερα από εκείνα στο καρπούζι, το ίδιο και οι θερμίδες του, οι οποίες ανέρχονται στις 45 σε μια φέτα.

Βερίκοκο

Το βερίκοκο, είναι επίσης ψηλά στη λίστα με τα πιο θρεπτικά φρούτα, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Τα 100 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 2 βερίκοκα, αποδίδουν 48 θερμίδες.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι από τα πιο φυσικά αντιφλεγμονώδη που ταυτόχρονα βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Ένα φλιτζάνι ολόκληρα κεράσια με τα κουκούτσια αντιστοιχεί σε 100 γραμμάρια και αποδίδει 9 γραμμάρια σάκχαρα και 51 θερμίδες.

 πηγή: medicalnews.gr