Κεφτέδες από καρδιά αγκινάρας…. ΝΗΣΤΙΣΗΜΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ!!

Στη Ζάκυνθο φτιάχνουμε λαχταριστούς κεφτέδες από καρδιά αγκινάρας.

Δοκιμάστε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια τους.
Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (η ώρα που χρειάζονται για το βράσιμο έχει σχέση με το πόσο σφιχτές είναι οι αγκινάρες).
Όταν βράσουν αφαιρούμε τα φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές (χωρίς τα μαλλιά).
Κοπανίζουμε τις φρυγανιές.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο, τις αγκινάρας και τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο σε χαμηλή φωτιά.

πηγή: minervahorio.gr