ΚΙΜΑΛΙΔΙΚΟ: ένα γευστικότατο – μερακλίδικο πιάτο από την Κωνσταντινούπολη

Πεντανόστιμο φαγητό, που θα μας ταξιδέψει στην απόλυτη γεύση…

Συστατικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
400 γραμ κασέρι κομμένο σε
φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φραντζόλα ψωμί σε φέτες ή
ψωμί του τοστ
1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε
ροδέλες
5 αυγά
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
μοσχοκάρυδο
λίγη ζάχαρη
2 φλυτζάνια του καφέ ελαιόλαδο

Οδηγίες

Σε ενα μπωλ αναμειγνυω τον κιμα, το κρεμμυδι, το σκορδο, 1 φλυτζανι του καφε λαδι, 2 αυγα, 3-4 φετες ψωμι μουλιασμενο σε νερο ή κρασι, αλατι, πιπερι,κανελλα, μοσχοκαρυδο και δυοσμο.
Αλειφω ενα ταψι με 1 φλιτσανι καφε λαδι. Στρωνω τις φετες του ψωμιου ωστε να καλυφθει ολη η επιφανεια, στρωνω το μειγμα του κιμα πανω στις φετες του ψωμιου και πανω απο τον κιμα στρωνω τις ντοματες.
Ριχνω λιγο αλατι, ζαχαρη και μοσχοκαρυδο, καλυπτω με κασερι, ολη την επιφανεια του φαγητου, χτυπαω 3 αυγα και περιχυνω το φαγητο. Αλατιζω και το ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς με αερα για 1 ωρα

πηγή