Κοκκινιστό µοσχάρι µε αρακά, πατάτες, µήλα, σταφίδες και µέλι..(και τέλειο και light!!)

Νοµίζετε πως τα ελαφριά φαγητά είναι πάντα άνοστα; Και όµως, τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς έξτρα θερµίδες είναι αµέτρητα.

Υλικά για 4 µερίδες:

  • 600 γρ. µοσχάρι
  • 200 γρ. αρακά
  • 1 κ.τ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι καλά κοµµένο
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1 κ.τ.γ. µοσχοκάρυδο
  • 1 βιολογικό κύβο κρέατος
  • 1 µεγάλο µήλο χωρίς τη φλούδα του
  • 1 γλυκοπατάτα καθαρισµένη και κοµµένη σε κυβάκια
  • 2 κ.τ.σ. χυµό λεµονιού
  • 2 κ.τ.σ. µέλι
  • ½ φλιτζ. σταφίδες
  • αλάτι και πιπέρι

 Εκτέλεση:

1. Σε µια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουµε λίγο νερό µέχρι να σκεπαστεί ο πάτος της, το λάδι και το κρεµµύδι. Μόλις βράσουν βάζουµε το µοσχάρι και το ψήνουµε µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το κρεµµύδι να γίνει ελαφρώς χρυσαφί. Αυτός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος τσιγαρίσµατος πολύ πιο ελαφρύς από τον κλασικό, µια και δεν καίµε το λάδι.

2. Ρίχνουµε την κανέλα και το µοσχοκάρυδο, προσθέτουµε τον κύβο και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασµένο για 30 λεπτά.

3. Προσθέτουµε τον αρακά, το µήλο και την πατάτα και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για 20 λεπτά.

4. Βάζουµε το χυµό λεµονιού, το µέλι, τις σταφίδες και το αλατοπίπερο και συνεχίζουµε ανακατεύοντας για 15-20 λεπτά µέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο µαγείρεµα του κρέατος το χυµό λεµονιού τον προσθέτουµε πάντα στο τέλος τόσο για να µην σκληρύνει το κρέας όσο και για να µην καταστραφεί η βιταµίνη C από το µαγείρεµα.

*****************************************************************************

Τι µας δίνει:

Σε ένα µόνο πιάτο υπάρχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών: σίδηρος, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταµίνες του συµπλέγµατος Β και φυτικές ίνες. Ο δυναµικός συνδυασµός µοσχαριού – πατάτας – αρακά – φρούτων ενισχύει το νευρικό σύστηµα, φορτίζει τις αποθήκες σιδήρου, τονώνει το µυϊκό σύστηµα, προστατεύει τα οστά, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και δηµιουργεί ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες. Η µοναδική συνύπαρξη των συστατικών της συνταγής δηµιουργεί τις προϋποθέσεις µιας ενισχυµένης αντιοξειδωτικής πρόσληψης (η οποία προστατεύει τα κύτταρά µας από τη φθορά) λόγω της πολύ υψηλής ποσότητας ORAC (µονάδα µέτρησης των αντιοξειδωτικών) που συµπεριλαµβάνονται.

******************************************************************************

[box type=”shadow” ]Μία µερίδα σε αριθµούς: 350 θερµίδες, 3.350 ORAC, 83,75% της Ηµερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης (βάσει της σύστασης του Αµερικανικού Οργανισµού Γεωργίας & Τροφίµων-USDA).[/box]

Ευχαριστούμε την κ.  Γεωργία Καπώλη, MSc., Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Επιστηµονική  Διευθύντρια “ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ” Νεµέας Κορινθίας, Αντιπρόεδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

πηγή: http://www.formamag.gr