Κολοκυθάκια .. τηγανισμένα με κουρκούτι μπύρας … μία σκέτη γλύκα.!!!

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό και πεντανόστιμο! Σερβίρονται ζεστά με τζατζίκι ή με γιαούρτι και δυόσμο.

Υλικά Συνταγής
6 κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους)
350 ml μπίρα
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμ.)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Για το κουρκούτι για κολοκυθάκια
Αδειάζουμε τη μπίρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.

Στο μεταξύ, πλένουμε τα κολοκυθάκια (φροντίζουμε να διαλέξουμε ποικιλία που δεν έχει μεγάλους σπόρους). Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες.

Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν. Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.

Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε τα κολοκυθάκια τηγανητά, σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.

πηγή: www.papatrexas.com